Μύκονος: Θύμα άγριας ληστείας γνωστός επιχειρηματίας - Του άρπαξαν ρολόι αξίας 103.000 ευρώ


Συμμορία Γάλλων που αρπάζει ακριβά ρολόγια πίσω από τη ληστεία

Θύμα άγριας επίθεσης ληστών στη Μύκονο έπεσε, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, γνωστός επιχειρηματίας της βορείου Ελλάδας. Συμμορία Γάλλων που αρπάζουν ακριβά ρολόγια, που όπως φαίνεται με το άνοιγμα της σεζόν έκαναν απόβαση στο νησί των ανέμων για να ξεκινήσουν τις μεγάλες μπίζνες, του επιτέθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μυκόνου και αφού τον γρονθοκόπησαν του «βούτηξαν» από το χέρι το πανάκριβο Patek Philippe αξίας 103.000 ευρώ.
 
 
Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
 
Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός, κλιμάκια από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου σάρωσαν μετά την καταγγελία του θύματος το νησί και κατέφεραν, σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές «πηγές», λίγες ώρες αργότερα, να συλλάβουν έναν Γάλλο υπήκοο, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τσιλιαδόρος της συμμορίας των τεσσάρων χρυσοδάκτυλων ληστών. Οι υπόλοιποι, εκτιμάται ότι είτε έχουν λουφάξει σε κάποιο κρησφύγετο για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να εξαφανιστούν, είτε έχουν εγκαταλείψει από το νησί. Αργά το μεσημέρι  ο συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Κώστα Δοκιμάκη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Πρώτα “hi-5” και μετά μπουνιές!

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το βράδυ. Ο γνωστός επιχειρηματίας, βρισκόταν στους Μύλους, ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού, όταν ξαφνικά τον πλησιάζουν δύο άτομα (λεπτοί στον σωματότυπο τους περιέγραψε) που μιλούσαν γαλλικά. Ο ένας σηκώνει το χέρι και του φωνάζει «high 5» αιφνιδιάζοντας τον. Έδειχναν φιλικοί και ασυναίσθητα ο επιχειρηματίας, σηκώνει και εκείνος το χέρι του για να κολλήσει την παλάμη σε εκείνη του «φιλικού» τουρίστα. Δίχως να προλάβει να αντιδράσει, δέχεται την επίθεση από τον δεύτερο αλλοδαπό ο οποίος ορμάει πάνω του, αρχίζει να του ρίχνει μπουνιές στο πρόσωπο, την ίδια ώρα που ο συνεργός, αρπάζει το χέρι του επιχειρηματία και του βουτάει με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις το πανάκριβο Patek Philippe. To σκηνικό κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Οι δράστες μετά την ληστεία – μαμούθ, την κοπάνησαν στα στενά του νησιού, σβήνοντας τα ίχνη τους.

Συνέλαβαν τον υπέρβαρο τσιλιαδόρο

Ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας αιμόφυρτος και πριν καλά - καλά προλάβει να συνέλθει από το σοκ, σπεύδει στα γραφεία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου. Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του protothema.gr,
είπε ότι οι δράστες ήταν δύο και λεπτοί στον σωματότυπο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πριν προλάβει να αντιδράσει το Patek Philippe του οποίου η αξία ανέρχεται όπως δήλωσε στις 110.000 ευρώ και όπως διευκρίνισε δεν ήταν ασφαλισμένο, είχε κάνει φτερά από τον καρπό του.

Κλιμάκια της Ασφάλειας άρχισαν να χτενίζουν το νησί και λίγες ώρες αργότερα συνέλαβαν έναν Γάλλο υπήκοο, του οποίου ο σωματότυπος δεν ταιριάζει με αυτό του ντουέτου των αρπάγων καθώς το βάρος του ξεπερνά κατά πολύ τα 100 κιλά με την κατηγορία της συμμετοχής στην ομάδα των Γάλλων χρυσοδακτυλων ληστών. Οι αστυνομικοί, εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από τέσσερα άτομα, ο συλληφθείς είχε ρόλο τσιλιαδόρου ενώ οι υπόλοιποι τρείς είτε έχουν λουφάξει μέχρι να καταλαγιάσει η ιστορία σε κάποιο κρησφύγετο, είτε πρόλαβαν να την κοπανήσουν από το νησί. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει κάμερες της περιοχής προκειμένου να δουν καρέ- καρέ το σκηνικό και να εντοπίσουν στοιχεία για τους ληστές του πανάκριβού ρολογιού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συλληφθείς τηρεί αρνητική στάση και σε λίγες ώρες αναμένεται συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Κώστα Δοκιμάκη, να μεταχθεί στα δικαστήρια Σύρου, στον εισαγγελέα προκειμένου να λάβει προθεσμία να απολογηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail