Φοβούνται εισβολή στην Ουκρανία: "Η Ρωσία διατηρεί στα σύνορα περίπου 100.000 στρατεύματα"

Freepen.gr - Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, η μάχη και η αριθμητική δύναμη του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία είναι τώρα περίπου 100.000 στρατεύματα.

«Μέχρι σήμερα, η μάχη και η αριθμητική δύναμη της επιθετικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας και στο κατεχόμενο έδαφος της Κριμαίας, φτάνει περίπου 100.000 ανθρώπους. Αυτά είναι άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα, πλοία, τακτικές ομάδες ταγμάτων και ομάδες πυραυλικών στρατευμάτων και πυροβολικού», δήλωσε ο Αρχηγός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Ιβάν Μπακάνοφ κατά τη διάρκεια του "All-Ukrainian Forum “Ukraine 30. National Security", αναφέρει ένας ανταποκριτής του Ukrinform.

Τόνισε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε την Ουκρανία ως έδαφος δοκιμής «στην υλοποίηση κάποιου είδους απίστευτων σχεδίων της».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της SBU, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί κάπως, αλλά είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι «η Ρωσία έχει αποσύρει μόνο μέρος του στρατού, η απειλή δεν έχει εξαφανιστεί».

Ο Μπακάνοφ σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Λευκορωσία, η οποία είναι πιθανός σύμμαχος της Ρωσίας «εάν η Ρωσία εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στην Ουκρανία». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποδεικνύεται από τις πρόσφατες κοινές ασκήσεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, το 65 τοις εκατό των ουκρανικών συνόρων είναι ευάλωτο και «το υπόλοιπο 35 τοις εκατό στη δυτική κατεύθυνση απαιτεί επίσης ιδιαίτερη προσοχή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail