Η Κροατία με 1 δισ ευρώ αγοράζει 12 μεταχειρισμένα Rafale

Military_Material / pixabay
Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Κροατίας αποφάσισε να αγοράσει 12 μεταχειρισμένα μαχητικά Rafale F3-R από τη Γαλλία για την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλενκόβιτς, αναφέρει για το defensenews.com ο  Jaroslaw Adamowski.

«Η αγορά μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων θα ενισχύσει τη θέση της Κροατίας ως μέλους του ΝΑΤΟ και εταίρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά, θα φτάσουμε στο 2% του ΑΕΠ που διατίθεται για την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων», δήλωσε ο Πλενκόβιτς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνησή του.

Η συμφωνία αγγίζει περίπου τα 999 εκατομμύρια ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και, εκτός από το αεροσκάφος, θα καλύψει οπλικά συστήματα, ανταλλακτικά, logistics και εκπαίδευση. Μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το Ζάγκρεμπ θα προχωρήσει στη διαπραγμάτευση των λεπτομερειών της σύμβασης με το Παρίσι.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Γαλλία πρόκειται να παραδώσει τα πρώτα έξι δικινητήρια αεροσκάφη το 2024 και τα υπόλοιπα έξι Rafales θα παραδοθούν το επόμενο έτος. Τα παραδοθέντα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν 10 μονοθέσια και δύο διθέσια μαχητικά αεροσκάφη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail