Yeni Safak: "Η Αίγυπτος πιο κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Τουρκία"

Freepen.gr - Η Αίγυπτος πλησιάζει περισσότερο προς την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία για οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με Τούρκο βουλευτή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Yeni Şafak, ο Ισμαήλ Εμρά Καραγιέλ, συμπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, μοιράστηκε τα τελευταία νέα σχετικά με τις τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου.

"Σε περίπτωση που υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης Τουρκίας-Αιγύπτου, η ΕΕ θα βρεθεί εκτός της εξίσωσης. Η Αίγυπτος πλησιάζει προς την υπογραφή. Θεού θέλοντος, βλέπει το φως της ημέρας".

"Τότε η ΕΕ δεν θα έχει ουσιαστικά κανένα μέσο για να φτάσει στην Ανατολική Μεσόγειο", συνέχισε ο Καραγιέλ.

Σημείωσε επίσης ότι η ΕΕ και η Ελλάδα προσπαθούν να εδραιώσουν την ηγεμονία τους στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Αιγύπτου.

"Επιπλέον, η θαλάσσια ζώνη που διεκδικεί η Ελλάδα, η οποία στην πραγματικότητα ανήκει στην Αίγυπτο, θα επιστρέψει στο Κάιρο. Οι διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο συνεχίζονται. Εάν το Κάιρο έχει την καλή λογική να προσεγγίσει τα πράγματα λογικά, θα δει ότι μια τέτοια συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για τα δικά του συμφέροντα. Οι εν λόγω θαλάσσιες ζώνες έχουν επίσης σοβαρές δυνατότητες όσον αφορά τις εξερευνήσεις υδρογονανθράκων. Η Αίγυπτος έφτασε λίγο πιο κοντά [στην Τουρκία] εξαιτίας αυτού. Ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία", κατέληξε ο Καραγιέλ.

Αν είναι τουρκική προπαγάνδα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ή όχι, απομένει να φανεί. Αυτό πάντως που έχει σίγουρα διαφανεί το τελευταίο διάστημα, είναι πως η Αίγυπτος δεν αποτελεί 100% αξιόπιστο εταίρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail