Άναψε φωτιές ημι-επίσημο tweet του LNA για το φιάσκο Μητσοτάκη στην Τρίπολη και την ΑΟΖ

Freepen.gr -
Ανάβει φωτιές ένα τιτίβισμα του ημι-επίσημου λογαριασμού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) αναφορικά με το φιάσκο της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τρίπολη με το μεταβατικό - φιλότουρκο μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης να προτείνει κοινή επιτροπή Ελλάδας - Λιβύης και Τουρκίας για το ζήτημα των θαλάσσιων οριοθετήσεων.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να υπογράψει ναυτική συμφωνία για την ΑΟΖ με το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο των αντιπροσώπων της Λιβύης (HoR) όταν είχε την ευκαιρία» σημειώνει η ανάρτηση που προκάλεσε ανάμεικτα σχόλια με άλλους να εκφράζονται θετικά και έτερους να σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει διότι το HoR δεν είναι κυβέρνηση.

Ωστόσο:

α. Το HoR είναι διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμικό όργανο της Λιβύης

β. η κυβέρνησης της GNA προβλεπόταν εξαρχής να έχει διετή θητεία και ψήφο εμπιστοσύνης από το HoR. Η διετία είχε παρέλθει πολύ πριν τη συμφωνία Τρίπολης  - Αγκυρας ενώ ουδέποτε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Επί της ουσίας μάλλον ήταν ένα μήνυμα πικρίας προς την ελληνική πλευρά του τύπου "δε μας βοηθήσατε όταν έπρεπε, τώρα λουστείτε τα".

Η χώρα μας πέρα από λόγια και επισκέψεις, δεν στήριξε την πλευρά Χαφτάρ ενώ η Τουρκία ουδέποτε σταμάτησε να παίζει μπάλα στη Λιβύη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail