Ασταμάτητα τα Sukhoi υπερφαλαγγίζουν τους τρομοκράτες: 1380 αεροπορικές επιδρομές μέσα στο Μάρτιο

Freepen.gr - Σε ένα πολυάσχολο Μάρτιο, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.380 αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του ISIS στην κεντρική Συρία σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 57 τρομοκρατών του ISIS και τον τραυματισμό 25 άλλων.

Οι αεροπορικές επιδρομές θα μπορούσαν ενδεχομένως να φαίνονται υπερβολικές, αλλά δεν υπάρχει άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να περιοριστεί η τρομοκρατική ομάδα, η οποία προσπαθεί να αναστηθεί χάρη και σε...ορισμένες βοήθειες. 

Στις 28-31 Μαρτίου, 100 Σύριοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επιθέσεις από το ISIS ή από εκρηκτικούς μηχανισμούς που φυτεύτηκαν από τους τρομοκράτες.

Παρ' όλα αυτά, η ασφάλεια στην κεντρική Συρία δεν είναι τόσο επισφαλής όσο φαίνεται. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για κυκλοφορία και υπάρχει κάποια ομοιότητα κανονικότητας. Τα πεδία φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι καλά φυλαγμένα και λειτουργικά και όλα τα αστικά κέντρα είναι εξασφαλισμένα από οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Στις 31 Μαρτίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τους τρομοκράτες τους ISIS για να εμποδίσουν οποιαδήποτε πιθανή πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση.

Σε φαινομενική απόδειξη αυτής της δήλωσης, την ίδια ημέρα, οι ΗΠΑ μετέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες 40 τρομοκράτες του ISIS από τη φυλακή al-Houl, ανατολικά της πόλης Hasaka, στη βάση τους στην πόλη al-Shadadi. Από αυτούς τους σαράντα τρομοκράτες, δύο είναι κυρίως μέλη του ISIS που λειτουργούσαν στο Deir Ezzor. 

Οι επιχειρήσεις ασφαλείας του Συριακού Αραβικού Στρατού και η ρωσική υποστήριξή του είναι απίθανο να σταματήσουν σύντομα, ειδικά εάν οι κατηγορίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αληθινές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail