Αλωνιστικές μηχανές τα Sukhoi: Πάνω από 1260 επιδρομές και θέρισμα δεκάδων τρομοκρατών

Freepen.gr - Περισσότεροι από 50 τρομοκράτες του ISIS εξουδετερώθηκαν στην κεντρική Συρία τον τελευταίο μήνα ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών που διεξήγαγαν οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (VKS), ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν τουλάχιστον 1.260 αεροπορικές επιθέσεις σε κέντρα ISIS στην κεντρική Συρία.

«Οι ακτιβιστές του SOHR τεκμηρίωσαν τον θάνατο 59 μελών του ISIS και τον τραυματισμό 38 άλλων λόγω περισσότερων από 1.260 ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στις θέσεις τους στην έρημο της Συρίας», αναφέρει η έκθεση του SOHR.

Οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις ερήμους της Raqqa, του Deir Ezzor και της Homs, ενώ οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν στο τρίγωνο Hama-Aleppo-Raqqa.

Παρά την τεράστια πίεση που ασκούν οι VKS και οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι τρομοκράτες του ISIS συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέρη της κεντρικής Συρίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τρομοκράτες ενέδρα σε μια συνοδεία του Συριακού Αραβικού Στρατού στην ανατολική Χομς, συγκρούστηκαν με μια νεοαναπτυχθείσα στρατιωτική μονάδα στη νότια Ράκκα και επιτέθηκαν σε μια θέση του στρατού στο βόρειο Ντειρ Έζορ.

Η κατάσταση στην κεντρική Συρία βελτιώθηκε σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για να εξουδετερωθεί πλήρως η παρουσία του ISIS εκεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail