Ο πρωθυπουργός στη Βουλή ομολόγησε ότι δεν έφερε το Sputnik και για να μην πέσει!

Αυτά τα "βαρετά" δελτία τύπου και οι αέναες συνεδριάσεις έχουν ορισμένες φορές πολύ ζουμί. Εν προκειμένω κατά την τριτολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία διαβάζουμε:

Τώρα, για τα περιβόητα εμβόλια άλλης προέλευσης. Χαιρετίζω την ευθύτητα με την οποία η κα Γεννηματά είπε ότι θα ήταν λάθος να σπάσουμε το ευρωπαϊκό μέτωπο.  Έτσι είναι, κυρία Γεννηματά, αυτό είναι το σωστό.  Και για αυτό και δεν το κάναμε. Ποιες χώρες το έκαναν; Έχει ένα ενδιαφέρον αυτό, δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως μας τα είπατε. Η Γερμανία όντως έχει αγοράσει εμβόλια όχι για τώρα όμως, το τονίζω. Το πρόβλημά μας είναι το τώρα, είναι οι επόμενοι τρεις μήνες. Σας διαβεβαιώνω ότι από τον Ιούνιο και μετά θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια από όσα χρειαζόμαστε. Το πρόβλημα είναι το τώρα, όχι τι θα γίνει κατ’ ανάγκη μετά.

Λοιπόν, αυτή τη στιγμή οι χώρες οι οποίες έχουν αγοράσει το «Sputnik» είναι οι εξής: η Ουγγαρία του κ. Όρμπαν, πρώτη και καλύτερη, χωρίς έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, χωρίς καν έγκριση από τον εγχώριο οργανισμό, μόνο με την υπόσχεση της Ρωσίας ότι το εμβόλιο δουλεύει. Το εμβόλιο μπορεί να δουλεύει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα καλό εμβόλιο, πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να εγκριθεί.

Εμείς έχουμε πιέσει την Ευρώπη να εγκρίνει το «Sputnik» και η Ευρώπη να αγοράσει -εάν υπάρχει, που έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει, παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία- και το ρωσικό εμβόλιο και να το μοιράσει και αυτό όπως μοιράζει τα υπόλοιπα εμβόλια. Πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ. Και δεν φαντάζομαι να θέλετε να πάμε να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας, και θα κλείσω με αυτή την παρατήρηση, υπάρχει μια σατανική σκέψη. Η σατανική σκέψη είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αυτό το οποίο έγινε στη Σλοβακία. Όπου ο τέως συνάδελφός μου Πρωθυπουργός επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο «Sputnik», έγινε φοβερή κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του.

Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας φοβάμαι ότι δεν θα σας κάνω το χατίρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail