Σε λίγο οι εταιρείες στοιχημάτων θα ασχοληθούν με την ημερομηνία κατάργησης του sms

Σε λίγο οι εταιρείες στοιχημάτων θα ασχοληθούν με την ημερομηνία κατάργησης του sms, για την άδεια εξόδου από το σπίτι. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Τις τελευταίες ημέρες, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ποντάρουν στην ημερομηνία κατάργησης της υποχρέωσης αποστολής του sms στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με τις οποίες έχουμε το συμβόλαιο ο καθένας από εμάς, για να μας απαντήσει αυτόματα ο server των εταιρειών, και εμείς να πιστέψουμε ότι οι αρμόδιοι μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι. 

Αυτή η πρακτική εξυπηρετεί πολλούς στόχους: 

1. Να νιώθουμε ότι οι αρμόδιοι μας δίνουν άδεια.
2. Να νιώθουμε ότι μας ελέγχουν συνεχώς.
3. Να νιώθουμε συνεχώς φόβο και ανασφάλεια.
4. Να νομίζουμε ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι σπουδαίο για την προστασία μας. 

Βεβαίως, όλες οι κυβερνήσεις, δεν αναφέρομαι σε μη δημοκρατικά εκλεγμένες ή σε τύπου Μπολσονάριο, λίγο πολύ το ίδιο κάνουν, απλώς δεν δική μας είναι από τις πρωταγωνίστριες.

Πέραν του ότι, καμία χώρα δεν το χρησιμοποίησε, εκτός από την Κίνα, και μερικές άλλες μη δημοκρατικές χώρες που χρησιμοποιούν κάθε τεχνολογικό ή μη μέσο για να ελέγχουν όλο το χρόνο τους πολίτες τους. 

Τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στην χώρα μας, ούτως ή άλλως, είναι τα αυστηρότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με τις χειρότερες επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και, το sms ξέρουν, ότι δεν εξυπηρετεί κανένα ουσιαστικό στόχο. 

Τηρούμε τα μέτρα, όμως απαιτούμε από την πολιτεία να σέβεται την νοημοσύνη μας, για να κερδίζει την εμπιστοσύνη μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail