Πού στέλνουν SMS οι καταστηματάρχες για να βάλουν λουκέτο;

Όποια μέτρα, όσο γενναία και αν είναι ή τα χαρακτηρίσουν, η κατάσταση στην αγορά είναι πια δραματική. Και η αλήθεια είναι πως ο χειρισμός για τα καταστήματα στις πόλεις που τελικά δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ήταν το λιγότερο τραγικός…

Από: newsbomb.gr - Νίκος Συρίγος

Δεν είναι δυνατόν στο παρά ένα του ανοίγματος, ο καταστηματάρχης να μαθαίνει ότι δεν θα ανοίξει το μαγαζί του. Ότι δεν θα πάει για να βγάλει το μεροκάματο και το ψωμί της οικογένειας του. Ότι θα συνεχίσει να ζει με τα επιδόματα.

Και γιατί δεν του φτάνουν αλλά και διότι ΔΕΝ αντέχει πια αυτή την κατάσταση. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει από κάθε άποψη. Και όποιος προσπαθεί να πείσει τον κόσμο για το αντίθετο, κάνει λάθος.

Τόσο οι καταστηματάρχες, όσο και οι υπάλληλοι τους, υποφέρουν. Δεν έχουν πια αντοχές. Και πλέον κάθε μέρα που περνάει χωρίς να ανοίγουν τα μαγαζιά τους, χωρίς να πιάνουν δουλειά, τους μοιάζει αιώνας.

Ειδικός δεν είμαι αλλά και έτσι όπως το έχουν πάει πια οι ειδικοί, πάνω-κάτω την ίδια… αποτελεσματικότητα θα είχαν οι αποφάσεις μας. Τα μαγαζιά πρέπει να ανοίξουν. Για χίλιους κι έναν λόγους.

Πρώτος είναι η επιβίωση όλων αυτών των ανθρώπων. Της λεγόμενης μεσαίας τάξης που είναι εν τέλει και αυτή που κινεί την οικονομία. Μαζί διατηρεί και την κοινωνική ισορροπία. Αυτή που απειλείται υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Τα μέτρα έχουν πια καταργηθεί. Στην πράξη. Τα έχει καταργήσει ο κόσμος που κουράστηκε, βαρέθηκε και βλέπει, θεωρεί, πιστεύει ότι δεν έχουν αποτέλεσμα. Ανοίξτε τα μαγαζιά με συγκεκριμένες οδηγίες. Και για να μην καταστραφεί τόσος κόσμος αλλά μπας και… καλουπωθεί ο υπόλοιπος! Αυτός που τώρα έχει πάρει σβάρνα τις παραλίες, τα βουνά και τις πλατείες χωρίς κανέναν μέτρο και χωρίς κανέναν δισταγμό.

Ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα… Σε λίγο δεν θα στέλνουν πια sms οι καταναλωτές για να πάνε για ψώνια. Θα στέλνουν οι καταστηματάρχες για να βάλουν λουκέτο. Όσοι αντέχουν δηλαδή ακόμα. Γιατί κάποιοι έχουν βάλει ήδη.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail