Οι ΗΠΑ σέρνονται σαν σκυλάκι πίσω από την Τουρκία αλλά νέα χυλόπιτα για τους S-400

Freepen.gr - Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Τούρκο Υπουργό Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar κάλεσε την Αγκυρα να μην διατηρήσει τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

"Ο γραμματέας Austin και ο υπουργός Akar συζήτησαν την αστάθεια κατά μήκος των ανατολικών και νότιων πλευρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που θέτει η Ρωσία. Ο Γραμματέας Austin σημείωσε τη σημασία της εργασίας για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ -Τουρκίας και προέτρεψε την Τουρκία να μην διατηρήσει το ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400".

Ο Austin ευχαρίστησε τον Akar για το ρόλο της Τουρκίας στην αποφασιστική αποστολή υποστήριξης στο Αφγανιστάν και για τη στήριξή της στη συνεχιζόμενη ειρηνευτική διαδικασία, ανέφερε η ανακοίνωση.

"Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τις θετικές διπλωματικές εξελίξεις και τις προσπάθειες για μείωση όλων των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ο γραμματέας χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας και τη δέσμευση και των δύο κυβερνήσεων σε αυτή τη διαδικασία. Ο Austin υπογράμμισε επίσης τη συνεργασία μεταξύ Συμμάχων και εταίρων στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ασκήσεων που περιελάμβαναν το USS Monterey και το USS Thomas Hudner και τα τουρκικά πλοία.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα στον Σπούτνικ ότι η στάση της Άγκυρας σχετικά με τη χρήση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 παραμένει αμετάβλητη: η Τουρκία δεν χρειάζεται την άδεια των ΗΠΑ γι ' αυτό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, η Τουρκία είχε λάβει την απόφασή της για τα S-400 πριν από πολύ καιρό και δεν θα υποχωρήσει από αυτήν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail