Το Αζερμπαϊτζάν ακολουθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το playbook της Τουρκίας στη Συρία

Freepen.gr - Το Αζερμπαϊτζάν ακολουθεί το εγχειρίδιο της Τουρκίας για τη Συρία στην προσπάθειά του να διαγράψει την πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα των περιοχών που του παραδόθηκαν πρόσφατα στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο - Καραμπάχ, έγραψε την Πέμπτη το αρμενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Massis Post.

Το Σεπτέμβριο, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια επιτυχημένη στρατιωτική επίθεση εναντίον των δυνάμεων υπέρ της Αρμενίας στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ, ανακτώντας τον έλεγχο μεγάλου μέρους της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου μεγαλύτερου οικισμού της Σούσα.

Σε πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ διέταξε την καταστροφή "ιστορικών επιγραφών στις αρμενικές εκκλησίες, αποκαλώντας τες ψεύτικες", ανέφερε το Massis Post.

Η Τουρκία παρείχε κρίσιμη στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Και η παρουσία των Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ομοιάζει πλέον πολύ με την τουρκική κατοχή της κυρίως κουρδικής περιοχής Αφρίν στη Συρία, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

"Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ο μοναδικός στόχος της αποστολής των Συρίων μισθοφόρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ήταν να καθοδηγήσουν τους Αζέρους στους τρόπους διάπραξης εγκλημάτων πολέμου", σημειώνει το Massis Post. 

Το Αζερμπαϊτζάν στοχεύει τώρα να "καταστήσει αδύνατο για τους ξεριζωμένους ανθρώπους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους", ανέφερε το αρμενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

"Η Άγκυρα έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επιτύχει αυτό στη Συρία. Το Μπακού δεν πρέπει να επιτρέπεται να κάνει το ίδιο στην Αρμενία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail