Η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές χαπιού ως θεραπεία κατά του COVID-19

Αndrew Κelly/Reuters
Freepen.gr - Δεκάδες εθελοντές έχουν αρχίσει να συμμετέχουν σε αρχικές δοκιμές για ένα χάπι που η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ελπίζει ότι θα είναι μια θεραπεία για το COVID-19 που θα είναι διαθέσιμη αργότερα φέτος, ανέφερε το Σάββατο η Daily Telegraph.

Η δοκιμή διεξάγεται σε δύο τοποθεσίες της Pfizer, μία στις ΗΠΑ και η άλλη στο Βέλγιο, και θα περιλαμβάνει έως και 60 εθελοντές ηλικίας 18-60 ετών.

Η δοκιμή θα χωριστεί σε τρεις φάσεις σε 145 ημέρες, με επιπλέον 28 ημέρες στο τέλος για «διαλογή και δοσολογία», σύμφωνα με την έκθεση, και θα περιλαμβάνει αρκετές διανυκτερεύσεις για τους συμμετέχοντες.

«Εάν έχουν προχωρήσει σε αυτό το στάδιο, θα είναι αισιόδοξοι», δήλωσε ο καθηγητής Penny Ward, επισκέπτης καθηγητής φαρμακευτικής στο King's College London.

«Το ερώτημα είναι αν είναι ανεκτό το φάρμακο», δήλωσε ο Ward, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη του Tamil, μια αντιιική θεραπεία κατά της γρίπης.

Η πρώτη φάση θα εξετάσει πόσο καλά είναι ανεκτό το νέο φάρμακο και αν υπάρχουν «σημαντικές παρενέργειες και πώς αισθάνονται οι άνθρωποι μετά τη λήψη του», αναφέρει το δημοσίευμα. Η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει πολλαπλές δόσεις, ενώ η τρίτη θα εξετάσει την επίδραση της κατανάλωσης τροφής ταυτόχρονα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail