No oil, no gas, no AOZ. Ανεμογεννήτριες μόνο

Ελαφρώς παραλλαγμένο εδώ το αμερικάνικο και τελεσίδικο "Νo ships, no troops, no flags" που προ 25ετιας "έλυσε την κρίση" των Ιμίων με απολύτως ταπεινωτικό τρόπο για το εγχώριο πολιτικό υποσύστημα και πολύ επώδυνα για την ελληνική εθνική κυριαρχία.

Από: antinews.gr - Του Ανατολικού Τομέα

Το ίδιο ωμό (έτσι σερβίρονται αυτά, άνευ γαρνιτούρας) ήταν το προχθεσινό "No oil, no gas, no AOZ. Α/Γ μόνο" του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια σε επίσημες συνομιλίες με Άραβες που διέψευσε τις ελπίδες τις οποίες αρκετοί αφελώς προεξόφλησαν και εναπόθεσαν πάνω του μετά από την "εκτυφλωτική" αντιπαράθεση-παράσταση μόλις λίγες ημέρες πριν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, όπου του τα είπε "χύμα και τσουβαλάτα".

Άλλος ένας αστικός μύθος... Κάθε θαύμα τρεις ημέρες και το μεγαλύτερο εφτά δεν λένε;

Αν οι ΗΠΑ καθορίζουν πρωτίστως την γεωπολιτική υπόστασή μας στην περιοχή, η Γερμανία δίνει τον τόνο στο αμέσως επόμενο επίπεδο. Εφ' όλης της ύλης της ενεργειακής μας πραγματικότητας, στην σύνθεση του εσωτερικού ενεργειακού μίγματος της χώρας. Έπονται οι Εργολάβοι μας, καταϊδρωμένοι.

Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ταχεία απολιγνιτοποίηση που πράγματι... υλοποιείται με συνοπτικές διαδικασίες χάρις στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει ο Χατζηδάκης από τις συνεχείς "αποκρατικοποιήσεις" τις οποίες από την εποχή του Κ. Καραμανλή έχει αναλάβει να φέρνει σε πέρας. Με επιτυχία στην αποστολή του ομολογουμένως.
Είναι συνώνυμος των εκχωρητικών μεταβιβάσεων στρατηγικών κλάδων της οικονομίας μας. Όλων στους Γερμανούς κατά σύμπτωση. Αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, χερσαία ενεργειακά και δεν χάνει ευκαιρία να το διατυμπανίζει ως και σε τούρτες.

Εξόρυξη ελληνικού ορυκτού πλούτου. Το σύγχρονο Γιοφύρι της Άρτας.
Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν... Ο γεωπολιτικός γρίφος της εξόρυξης των φημολογούμενων -απροσδιόριστης αποληψιμότητας- ελληνικών κοιτασμάτων κάνει επί δεκαετίες τον γύρο του κόσμου σε αναλύσεις μάλλον ματαιοπονούντων ρομαντικών καθηγητών και πραγματογνωμόνων, σε πολυσέλιδες εκθέσεις κρατικών οργανισμών, σε γραφεία πολυεθνικών παγκόσμιων παικτών της ενέργειας και σε μακροπρόθεσμα σχέδια υπερδυνάμεων.
Όλα για εμάς, πάντα χωρίς εμάς.

Τα ανωτέρω συνδέονται άμεσα με την χάραξη των ΑΟΖ μας στην Ανατολική Μεσόγειο, την οποία πλέον ΕΝΤΑΦΙΑΣΑΝ οι προχθεσινές δηλώσεις του Ν. Δένδια.

Νέτα σκέτα ..."η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για γεωτρήσεις στην Α. Μεσόγειο και στον παράδεισο του Αιγαίου που δεν σκοπεύουμε να μετατρέψουμε σε Κόλπο του Μεξικού. Εμείς είμαστε ταγμένοι στην Πράσινη Ενέργεια".
Στις Γερμανικές ΑΠΕ δηλαδή, των οποίων το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν τα Αιολικά.
Οι Α/Γ.

Τις ωφελείται από τις δηλώσεις Ν. Δένδια, πλην του μεγάλου αιώνιου κερδισμένου, της Γερμανίας;

Αμέσως αμέσως η Τουρκία, το Ισραήλ βεβαίως, που ούτως ή άλλως προηγείται, έχοντας "δέσει" έγκαιρα το Λεβιάθαν με ή άνευ East Med και όλες οι απέναντί μας χώρες πέριξ της Λεκάνης της Α. Μεσογείου.
Όλοι αυτοί βλέπουν έναν δυνητικά ως μεγάλο πλασαριζόμενο, πλην όμως φανφαρόνο παίκτη, να αποσύρει οικειοθελώς την υποψηφιότητά του από την διεκδίκηση και την χάραξη των ΑΟΖ που βάσει του Δικαίου της Θάλασσας του ανήκουν.
Οποία ταπείνωση...

Εκτός από το βαθύ σημιτικό αποτύπωμα, η ΝΔ φαίνεται να φέρει πλέον και ένα αντίστοιχο βαρουφάκειο.

Είδες ο Γιάννης με ένα 'ν' και δεν του φαινόταν...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail