Ένταση στην ΑΟΖ Ν-Α της Κρήτης: Τουρκική φρεγάτα ζήτησε από γαλλικό ερευνητικό να φύγει - Παρόν ελληνικό πολεμικό πλοίο

Freepen.gr - Νέα πρόκληση των Τούρκων στα νοτιο-ανατολικά Κρήτης εντός της ΑΟΖ που έχει οριοθετηθεί με την Αίγυπτο αλλά και σε θαλάσσια περιοχή του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Όλα ξεκίνησαν μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου των δύο υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. 

Το γαλλικό ερευνητικό πλοίο "Λε Αταλάντ" ζήτησε άδεια από την Ελλάδα για να κάνει έρευνες ωκεανογραφικές έρευνες μέσα νοτιοανατολικά της Κρήτης και δυτικά του 28ου μεσημβρινού.

Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε τη σχετική NAVTEX, η Τουρκία όχι μόνο προχώρησε σε αντί NAVTEX αλλά έστειλε και τουρκική φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή ζητώντας από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει. Στην περιοχή βρίσκεται πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή όλες τις κινήσεις.

Συνεπώς είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία εντός φυσικά του ελληνικού τμήματος υπερασπιζόμενη προφορικά μέχρι στιγμής την περιοχή του παρανόμου μνημονίου με την Τρίπολη.

Ενδεχομένως η μετάβαση Δένδια στο Κάιρο να μην είναι καθόλου τυχαία μιας και στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονται και οι τελευταίες εξελίξεις.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αλεξίας Τασούλη στο ΟΡΕΝ:


 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail