Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες: Αυτά που δεν προσέξαμε και δε γνωρίζαμε στο αγαπημένο έργο

Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης μέσα από το κανάλι του, το Kastalia, μας προσφέρει μια ακόμη ποιοτική δουλειά με την παρουσίαση της αγαπημένης ταινίας Mακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες. Η γνωστή κωμωδία της Φίνος φιλμ με τους Ντ.Ηλιόπουλο και Κ.Χατζηχρήστο. 

Ανήκει στις φαρσοκωμωδίες κι έχει θεατρική καταγωγή - σατιρίζοντας το φαινόμενο της βεντέτας. Το φιλμ σκηνοθέτησε ο Αλέκος Σακελάριος και είχε στην εποχή του μια χλιαρή επιτυχία κόβοντας 59.000 τη σαιζόν 59/60 καταλαμβάνοντας τη 12η θέση ανάμεσα σε 52 ταινίες. 

Για την ιστορία να πούμε πως η μουσική είναι γραμμένη από τον Μίμη Πλέσσα και είναι η πρώτη ταινία που ο Πλέσσας γράφει μουσική για την Φίνος φιλμ. Ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του Αλέκου Σακελάριου που τον επέβαλε στον Φίνο, ο οποίος διατηρούσε τις αμφιβολίες του.

Ο Ανδρόνικος μέσα από το βίντεό του παρουσιάζει κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία ενώ δεν παραβλέπει να εστιάσει στην ερμηνεία του αείμνηστου Παντελή Ζερβού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail