Τραγική κατάληξη για το υποβρύχιο KRI Nanggala 402: Βρέθηκε σε βάθος 850 μέτρων

KRI Nanggala 402: Indonesian MoD image
Freepen.gr - Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας δήλωσαν το Σάββατο ότι μια σάρωση εντόπισε το χαμένο υποβρύχιο KRI Nanggala 402 περίπου 850 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Το υποβρύχιο μετέφερε 53 μέλη του πληρώματος στο πλοίο όταν έχασε την επαφή του κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στα ανοικτά του Μπαλί την Τετάρτη.

Οι ομάδες διάσωσης έχουν επίσης ανακτήσει συντρίμμια από το σκάφος, αποτελώντας στοιχείο ότι έχει βυθιστεί.

Η παροχή οξυγόνου στο υποβρύχιο αναμενόταν να διαρκέσει μόνο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Αρχικά μια ελπίδα δημιουργήθηκε την Πέμπτη όταν ένα ναυτικό πλοίο της Ινδονησίας ανίχνευσε ένα «υψηλό μαγνητικό αντικείμενο» περίπου 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Προηγουμένως είχαν εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδες σε διαφορετικές κοντινές τοποθεσίες.

Με βάση τα αποτελέσματα μιας ενδιάμεσης ανάλυσης από το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας, το KRI Nanggala 402 μπορεί να υπέστη «black out» που οδήγησε σε απώλεια ελέγχου και το σκάφος δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει διαδικασίες έκτακτης ανάγκης ανάδυσης στην επιφάνεια αλλά έπεσε σε βάθος 600-700 μέτρων, ανέφερε νωρίτερα το Υπουργείο Αμυνας της Ινδονησίας.

Το Ναυτικό υπολόγισε ότι το υποβρύχιο KRI Nanggala-402 ήταν σε βάθος 700 μέτρων (2.297 πόδια) όταν έχασε την επαφή. Το βάθος αυτό ήταν πέρα από το όριο των 500 μέτρων που θεωρείται «ασφαλές» από τη σκοπιά της διάσωσης.

Πέρα από την αναφορά στο "black out", Ινδονήσιοι αξιωματούχοι δεν έχουν πει τίποτα για το τι μπορεί να προκάλεσε το black out - ή την ξαφνική βλάβη των ηλεκτρικών του συστημάτων. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αμηχανία είναι γιατί η δεξαμενή έρματος έκτακτης ανάγκης που ενεργοποιείται όταν τα ηλεκτρικά συστήματα αποτυγχάνουν και ωθεί το σκάφος στην επιφάνεια δεν λειτούργησε σε αυτήν την περίπτωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail