Όκτω μέλη του ISIS είχαν λάβει τουρκική υπηκοότητα!

Freepen.gr - Οκτώ μέλη του Ισλαμικού Κράτους των οποίων τα ονόματα βρίσκονται σε κατάλογο 377 ατόμων και οργανώσεων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία έχουν παγώσει από την τουρκική κυβέρνηση με κατηγορίες τρομοκρατίας αποδεικνύεται ότι τους έχει χορηγηθεί τουρκική υπηκοότητα, ανέφερε την Τετάρτη η ιστοσελίδα ειδήσεων ankaragazetecisi.

Η απόφαση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα την Τετάρτη έγινε από τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών Lütfi Elvan και υπογράφηκε επίσης από τον Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu.

Μεταξύ των 365 ατόμων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία έχουν παγώσει μέσω της απόφασης των 12 σελίδων είναι 77 μέλη του παράνομου κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), εννέα μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (DHKP/C), 86 μέλη του ISIS και 205 οπαδοί του κινήματος Gülen που βασίζεται στην πίστη, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία.

Μεταξύ των 86 μελών του ISIS που αναφέρονται στη λίστα, οκτώ από αυτούς ήταν ξένοι υπήκοοι που απέκτησαν την τουρκική υπηκοότητα: Zıad Alzhourı (με την κωδική ονομασία Αμπού Bahaa), Zıad Alzhourı (codenamed Abu Bahaa), Hasan Krayem, Hasan Maher Abdullah Abdullah, Mohamad Qassem, Fayez Alflıtı (γεννηθείς στο Λίβανο), Saad Ali Saad Saad, Salim Ahmet Bakr Abboosh και Yusuf al Ali Elhasan (γεννηθείς στη Συρία).

Η χορήγηση ιθαγένειας από την Τουρκία στα μέλη του ISIS πυροδότησε συζήτηση σχετικά με την αξιοπιστία της διαδικασίας ασφάλειας της χώρας πριν από την παραχώρηση ιθαγένειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail