Η Τουρκία αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην τεχνολογία των Drones - έκθεση

Freepen.gr - Ο κύριος παίκτης στην τεχνολογία drone, που ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στις αρχές της δεκαετίας του 2010, είναι τώρα η Τουρκία, δήλωσε ο Francis Fukuyama, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Freeman Spogli (FSI) στο American Purpose τη Δευτέρα.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει τα αυτόχθονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της και τα χρησιμοποίησε σε πρόσφατες στρατιωτικές μάχες όπως στη Λιβύη, τη Συρία, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς επίσης στον αγώνα της ενάντια στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) εντός των συνόρων της, δήλωσε ο Fukuyama.

"Η Τουρκία έχει αναδείξει τον εαυτό της ως σημαντικό περιφερειακό μεσίτη εξουσίας με περισσότερες δυνατότητες διαμόρφωσης αποτελεσμάτων από τη Ρωσία, την Κίνα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες", σύμφωνα με τον αναλυτή.

Η τουρκική εταιρεία Baykar Makina είναι ο κατασκευαστής των αεροσκαφών Bayraktar TB2 που οδηγεί το δρόμο στην τεχνολογία drone της χώρας.

Η εταιρεία αρχίζει τώρα να εργάζεται σε εννοιολογικά σχέδια για ένα drone μάχης και στοχεύει να ολοκληρώσει τη φάση σχεδιασμού μέχρι το 2023, δήλωσε ο αναλυτής Burak Bekdil τον περασμένο μήνα. Το μαχητικό drone θα τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη, θα πετάει σε υψόμετρο 40.000 ποδιών, θα ταξιδεύει μέχρι 0,8 Mach και θα μπορεί να μεταφέρει έναν τόνο πυρομαχικών.

"Τα πιο πρόσφατα τουρκικά αεροσκάφη είναι αρκετά εντυπωσιακά", δήλωσε ο Φουκουγιάμα, το Bayraktar TB2 μπορεί να πετάξει για 24 ώρες και μπορεί να εκτελέσει τόσο αποστολές αναγνώρισης όσο και επίθεσης, είπε.

"Τα drones έχουν κάνει πολλά για να προωθήσουν την άνοδο της Τουρκίας ως περιφερειακή δύναμη το έτος 2020. Η χώρα έχει πλέον διαμορφώσει αποφασιστικά τα αποτελέσματα τριών συγκρούσεων και υπόσχεται να κάνει περισσότερα από αυτά", ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail