Μόσχα σε Τουρκία: Θα επανεξετάσουμε την στρατιωτική συνεργασία αν δώσετε drones στους Ουκρανούς

Freepen.gr - Η Ρωσία θα επανεξετάσει την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία σε περίπτωση που προχωρήσει σε σχέδια πώλησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Θα εξετάσουμε (την προοπτική) συγκεκριμένα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση», δήλωσε ο Μπόρισοφ στους δημοσιογράφους σε απάντηση σε μια ερώτηση επί του θέματος.

Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τουρκία και άλλες χώρες να μην υποστηρίξουν τις «στρατιωτικές» φιλοδοξίες της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία αγόρασε 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 το 2019 και σχεδίαζε να τα εξοπλίσει με έξυπνα μικρο-πυρομαχικά MAM-L που κατασκευάστηκαν από την Roketsan. Τον Οκτώβριο, ο Vadim Nozdrya, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας όπλων Ουκρανίας Ukrspetsexport, δήλωσε ότι ο στρατός σχεδίαζε να αγοράσει 48 από τα αεροσκάφη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail