Τα τουρκικά drones συνεχίζουν να αυξάνονται σε αριθμούς

AA
Freepen.gr - Ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Τουρκία ξεπέρασε τα 140 και τώρα το Akıncı, ένα από τους πιο προηγμένα, αναμένεται επίσης να ενταχθεί στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (TSK) φέτος.

Κάνοντας ένα όνομα για τον εαυτό τους μέσω της μοναδικής συμμετοχής και επιρροής τους στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τα τουρκικά drones έχουν κεντρίσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Η Τουρκία είναι μεταξύ έξι χωρών στον κόσμο που παράγουν τα δικά τους μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα πρώτα drones που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το SIHA Bayraktar TB2.

Στον τουρκικό στρατό, ο οποίος έχει συνολικά 245 πολεμικά αεροσκάφη F-16, ο αριθμός των SIHAs έφτασε περισσότερο από το ήμισυ εκείνου των F-16. εκτός από τα SIHA, οι μικρότερες μονάδες περιλαμβάνουν περίπου 500 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα kamikaze KARGU (UAV), περισσότερα από 200 μίνι UAV και περισσότερα από 1.500 UAV Serçe που χρησιμοποιούνται ενεργά από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail