Ρωσική άσκηση κατά drone στα σύνορα με την Ουκρανία - ασκήσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ο ρωσικός στρατός έκανε ετοιμασίες την Παρασκευή για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων για την απόκρουση επίθεσης drone κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, η οποία κατηγορεί τη Μόσχα για συγκέντρωση χιλιάδων στρατιωτών στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει η France Presse.
Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με τη Νότια Στρατιωτική Περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις παραμεθόριες περιοχές με την Ουκρανία και την Κριμαία, περισσότερα από 50 τάγματα που αντιπροσωπεύουν 15.000 άτομα θα εκπαιδευτούν «στον ηλεκτρονικό πόλεμο και την αεροπορική άμυνα, προκειμένου να προστατευθούν από επιθέσεις drone».

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε πότε ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει τις ασκήσεις σε περιοχή όπου η Ουκρανία και οι Αμερικανοί έχουν καταγγείλει πρόσφατα τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων.
Η Ρωσία διέψευσε την Παρασκευή φήμες ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Ουκρανία, ενώ προειδοποιεί τη Δύση για τυχόν στρατιωτική παρέμβαση στη γειτονική χώρα από τις ουκρανικές αρχές και προτρέπει το Κίεβο να τερματίσει τις «προκλήσεις».

Τα drone, επιτρέπουν επιθέσεις χωρίς τον κίνδυνο ενός πιλότου ή ενός αεροσκάφους, όπως στον κλασικό βομβαρδισμό, και είναι ένα όπλο που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στους σύγχρονους πολέμους.

Η Ρωσία υπήρξε επανειλημμένα στόχος επιδρομών με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από αντάρτες και τζιχαντιστές στη Συρία, στοχεύοντας τις στρατιωτικές της βάσεις στο Χμέιμιμ και την Ταρτούς.


Η Ρωσία διεξάγει τακτικά ασκήσεις κατά των drone στη διάρκεια διαφόρων ασκήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά σπάνια συμμετείχαν τόσοι στρατιώτες όσο αυτοί που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, σημειώνει το AFP.

Η κατάσταση θέτει σε δοκιμασία την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, ενώ οι σχέσεις με τη Ρωσία βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο, με τη Μόσχα να ανακαλεί πρόσφατα τον πρέσβη της στην Ουάσινγκτον, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ως «δολοφόνο».

Η Ουάσιγκτον διαβεβαίωσε το Κίεβο για την υποστήριξή της σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης και προειδοποίησε τη Μόσχα για «οποιαδήποτε επιθετική πράξη».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλειά της» σε περίπτωση στρατιωτικής δέσμευσης του ΝΑΤΟ στο Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια άσκηση δυνάμεων που σταθμεύουν στην Κριμαία και την περιοχή Κρασνοντάρ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, θα διεξαχθούν επιθετικοί και αμυντικοί ελιγμοί, ανέφερε η Υπηρεσία «Fleet Press», με αναφορά της RIA Novosti.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail