Εκτόξευση "έξυπνων" πυρομαχικών από το τουρκικό drone Akinci

Freepen.gr - Το μαχητικό drone της Τουρκίας Akinci πυροδότησε για πρώτη φορά έξυπνα πυρομαχικά καθοδηγούμενα από λέιζερ MAM που κατασκευάζει η Roketsan.

Την Πέμπτη, ο Selcuk Bayraktar, επικεφαλής της τεχνολογίας (CTO) έγραψε στο Twitter ότι το Akinci πέτυχε τον στόχο της με ακρίβεια διαμοιραζόμενος ένα βίντεο που έδειξε ότι το drone εξαπέλυσε έξυπνα μικρο-πυρομαχικά MAM-T, MAM-C και MAM-L (MAM).

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής που διεξήχθη στο κέντρο εκπαίδευσης και δοκιμών της Baykar στη βορειοδυτική περιοχή irdorlu του Tekirdağ, και τα τρία πυρομαχικά χωρίς κεφαλές, τα οποία εκτοξεύθηκαν από την Akıncı UCAV με στόχευση λέιζερ, πέτυχαν τους στόχους με ακρίβεια, ανέφερε ο Ismail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας της αμυντικής βιομηχανίας (SSB).

Το MAM-C είναι η υψηλή εκρηκτική παραλλαγή, ενώ το MAM-L είναι η θερμοβαρική. Η νέα παραλλαγή μεγάλης εμβέλειας MAM-T χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη δοκιμή πυροδότησης. Έχει πυρομαχικά διαμόρφωσης Block-1 και ημι-ενεργή κεφαλή αναζήτησης λέιζερ που παρέχει υψηλή ευαισθησία έναντι κινούμενων και σταθερών στόχων. Το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων, κτιρίων και επιφανειακών στόχων που βρίσκονται 30 χλμ. μακριά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail