Εχθρική κίνηση της Ουκρανίας: θα κάνει ντεμπούτο στην τουρκική άσκηση Dogu Akdeniz-2021 στη Μεσόγειο

Freepen.gr - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σχετικά με τη συμμετοχή της χώρα στην τουρκική άσκηση Dogu Akdeniz-2021 (DA2021) ήταν μια ένδειξη για την επίτευξη ενός ορόσημου στην αμυντική συνεργασία Τουρκίας και Ουκρανίας, η οποία βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Αξιωματούχοι του Ναυτικού της Ουκρανίας είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Army Inform:

    "Αξιωματούχοι του Ναυτικού της Ουκρανίας έλαβαν μέρος στο αρχικό συνέδριο σχεδιασμού της άσκησης DA2021, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους"

Οι αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας ανέφεραν ότι οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης συζήτησαν τη γενική ιδέα της εκπαίδευσης, τα θέματα συντονισμού και τα διδάγματα από τις προηγούμενες διεξαγωγές της άσκησης. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον COVID-19.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας είναι πρόθυμο να επιβιβάσει τους αξιωματικούς του σε κορβέτες κατηγορίας Ada κατά τη διάρκεια της άσκησης για να εκπαιδεύσει το πλήρωμά του καθώς έχει προχωρήσει σε παραγγέλια παρόμοιων πλοίων στην Τουρκία.

Η Ουκρανία και η Τουρκία υπέγραψαν ένα μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας για την αμυντική βιομηχανία στα τέλη του 2020, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τεχνολογίας και της παραγωγής κορβετών κατηγορίας MİLGEM και των μη επανδρωμένων οχημάτων μάχης TB-2 Bayraktar (UCAV) για τις ανάγκες του Ουκρανικού Ναυτικού. Αυτά τα έργα σημαίνουν πολύ για το Ουκρανικό Ναυτικό που θέλει να ενισχύσει τις ικανότητες μάχης του Ουκρανικού Ναυτικού στις περιοχές της Μαύρης και της Αζοφικής Θάλασσας.

Από την πλευρά της Τουρκίας, η συμφωνία θεωρείται κρίσιμη λόγω της μεταφοράς τεχνολογίας κινητήρων αεριοστροβίλων από τους Ουκρανούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail