Και ξαφνικά το κλίμα γίνεται και πάλι …προεκλογικό!

 

Η ψήφος των αποδήμων κλονίζει τη βεβαιότητα που είχαν δημιουργήσει σε μέρος του πολιτικού συστήματος και σε παράγοντες της αγοράς οι συνεχείς τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας.

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Και ξαφνικά, σαν έτοιμος από καιρός, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εκμεταλλευόμενος μια τελείως άστοχη δήλωση της Θεοδώρας Τζάγκρη, φέρνει στη Βουλή ρύθμιση για αλλαγή του νόμου για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού!

Πρωτοφανές: Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει ένα χρόνο μετά την ψήφισή του έναν νόμο που η ίδια έφερε και που ψηφίστηκε ένα χρόνο πριν από 288 βουλευτές, χωρίς να έχει προλάβει να εφαρμοστεί! (Ούτε οι εκλογικοί νόμοι της εποχής Τσοχατζόπουλου όταν ο πατήρ Μητσοτάκης διεκδικούσε το 1989 την πρωθυπουργία από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν άλλαζαν έτσι-και δεν ήταν και προϊόν ομοφωνίας όλων των κομμάτων, όπως ο νόμος για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού!)!

Και ας παραβλέψουμε προς το παρόν το γεγονός πως ο διάδοχός του στο υπουργείο Εσωτερικών «ξηλώνει» όλο το έργο του Τάκη Θεοδωρικάκου, για το οποίο η κυβέρνηση έως πρόσφατα «πανηγύριζε»!

Και ας παραβλέψουμε, επίσης, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να περάσει, από τη στιγμή που απαιτείται από το Σύνταγμα να ψηφιστεί από 200 βουλευτές-που δεν υπάρχουν από τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν ψηφίζουν.

Το άνοιγμα του θέματος της ψήφου των ελλήνων του εξωτερικού, πάντως, καθιστά το πολιτικό κλίμα και πάλι προεκλογικό! Η κίνηση της κυβέρνησης κλονίζει τη βεβαιότητα που είχαν δημιουργήσει σε μέρος του πολιτικού συστήματος και σε παράγοντες της αγοράς οι συνεχείς τελευταίες κατηγορηματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας.

Μαζί με την Προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα, τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μέχρι και ότι έχει σχέδιο διασποράς του …κορονοϊού τον κατηγόρησε υπουργός, με τα πρόθυμα μέσα να το αναπαράγουν επί μέρες), τον εξοστρακισμό της αντιπολίτευσης από τα μέσα ενημέρωσης, το πελατειακό κράτος κοκ, η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός ρίχνει στάχτη στα μάτια για το θέμα των εκλογών, όλο και ενισχύεται. Και αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι εάν η εκτίμηση είναι σωστή ή όχι-οι εκλογές, άλλωστε, δεν προαναγγέλλονται.

Είναι ότι το πολιτικό κλίμα που δημιουργείται είναι τοξικό, με βασική ευθύνη του μεγάρου Μαξίμου και των υποστηρικτών του. Και το κλίμα αυτό δεν βοηθάει τη χώρα…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail