Η Άγκυρα επιχειρεί την μετατροπή του Αιγαίου σε θαλάσσια οδό ασύμμετρης απειλής…

Από την πρώτη στιγμή που η Τουρκία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και μετατράπηκε σε ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα και την ΕΕ, οι Ένοπλες Δυνάμεις τάχθηκαν στο πλευρό των αρχών ασφαλείας τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά. Πηγή εικόνας: Hellasjournal
Τα τελευταία γεγονότα στη Λέσβο, σίγουρα, όπως επισημαίνεται τόσο από πηγές στο Λιμενικό, όσο και από στρατιωτικές πηγές, δεν είναι στιγμιαία επεισόδια των τελευταίων 24ωρων.

Aπό: hellasjournal.com

Οι Τούρκοι έχουν επιχειρήσει και πάλι να μετατρέψουν το Αρχιπέλαγος, σε οδό της ασύμμετρης απειλής, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό.

Και ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται από πηγές μας στον Έβρο, το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται πίεση διότι θέλουν οι διακινητές να προλάβουν τα έργα πλήρους αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης στο Νομό.

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου οι καιρικές συνθήκες να μην έχουν ευνοήσει τις παράνομες μετακινήσεις και δραστηριότητες των σύγχρονων δουλεμπόρων, αλλά οι αρχές ασφαλείας της Ελλάδας πάνω από τρεις μήνες καταγράφουν την σταδιακή άνοδο των ροών κυρίως στη Λέσβο.

  • Την ίδια στιγμή κι αφού η Άγκυρα έχει προσπεράσει ακόμη έναν σκόπελο, που δεν είναι άλλος από τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, σταδιακά όπως παρατηρούν αξιωματικοί του Ελληνικού Επιτελείου, επαναφέρει όλη την ατζέντα των προκλητικών ενεργειών.

Τέτοια εποχή πριν από έναν χρόνο η άσκηση πίεσης και η οργάνωση των επεισοδίων από την στρατοχωροφυλακή, γνωστή και ως «jadarma», είχαν ως κύριο πεδίο δράσης τον Έβρο, από τις Καστανιές μέχρι και το Δέλτα του ποταμού, κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα προσπάθειες για παράνομες εισόδους γίνονταν και από τα νησιά του αν. Αιγαίου αλλά κι εκεί τόσο το Λιμενικό, όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν τον δικό τους αγώνα.

Και από την στιγμή που ο Έβρος όχι απλώς δεν έπεσε αλλά ενισχύθηκε σημαντικά με το νέο φράχτη, με νέα μέσα κ.ο.κ., η «jadarma» δίνει τη σκυτάλη της στην ακτοφυλακή η οποία ξέρει πολύ καλά τη δουλειά που πρέπει να κάνει.

  • Στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για μια νέα προσπάθεια ν’ ανοίξουν και πάλι οι θαλάσσιες παράνομες οδοί που καταλήγουν στο Ελληνικό έδαφος και την Ευρώπη καθώς όσο τα έργα συνεχίζονται στον Έβρο, τόσο οι Τούρκοι θα πιέζουν στα νησιά αλλά και στα βορειοανατολικά σύνορά μας διότι θέλουν να προλάβουν το πλήρες σφράγισμα.

Στο Ελληνικό Επιτελείο πάντα έχουν στο μυαλό τους οι Αξιωματικοί την περίπτωση κάποιες προβοκατόρικης ενέργειας από την Τουρκία και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ζητήσει να υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από τα στελέχη που υπηρετούν στα νησιά.

Τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατοι Αξιωματικοί του Επιτελείου αναμένεται να βρεθούν στα νησιά που έχουν μπει στο στόχαστρο των διακινητών των μεταναστών.

Οι ΗΠΑ θέλουν ηρεμία αλλά οι Τούρκοι είναι απείθαρχοι…

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd James Austin συνομίλησε με το Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και με τον Χουλουσί Ακάρ.

Και με αυτό τον τρόπο οι Αμερικανοί έδειξαν ότι ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την ηρεμία και την τάξη σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη καθώς η Αν. Μεσόγειο είναι στις περιοχές όπου και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα δικά τους συμφέροντα και θέλουν «ήρεμα νερά».

  • Κατά τη συνομιλία με τον Έλληνα υπουργό, ο πολιτικός επικεφαλής του Αμερικανικού πενταγώνου, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει αναβαθμίσει ριζικά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Και παράλληλα ο Αμερικανός Αξιωματούχος τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχουν εντάσεις, όπου εκεί ο Έλληνας υπουργός, του υπενθύμισε ότι πηγή εντάσεων αποτελεί είναι η γείτονα.

Άλλωστε αν καταγράψει κανείς τα γεγονότα, βλέπει και τον ταραξία έλεγαν με νόημα πηγές μας δείχνοντας τη λίστα με τις αιτιάσεις της γείτονος που δημοσιοποιούνται ζητώντας να μην γίνονται ασκήσεις στον ζωτικό χώρο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι το Αιγαίο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail