Πρόωρες εκλογές στήνει ο Μητσοτάκης

Ενώ δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία

-Εντολή Μαξίμου στους υπουργούς: Λύστε όλα τα προβλήματα μέχρι το καλοκαίρι – Πρώτη προτεραιότητα οι εκκρεμείς συντάξεις

Στρατηγική… δύο ταχυτήτων ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης. Σε θεωρητικό επίπεδο και σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει την απόφασή του να εξαντλήσει την τετραετία προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί με βάση αυτό από τον ελληνικό λαό.

Από: Το Παρόν

Σε πρακτικό επίπεδο, ωστόσο, κινήσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και δικές του υποδηλώνουν την πρόθεσή του να αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο, αν κι εφόσον το επιτρέψουν οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και με απώτερο στόχο να κάνει ένα restart. Εκτιμώντας ενδεχομένως ότι στη συνέχεια η κατάσταση θα δυσκολέψει για τη χώρα αλλά και για τη κυβέρνηση, σε βαθμό τέτοιο που η ολοκλήρωση της τετραετίας θα καταστεί μονόδρομος.

Από τις αρχές κιόλας του χρόνου υπουργοί και υφυπουργοί έχουν πάρει σαφείς εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να βάλουν τις βάσεις για την υλοποίηση (και ολοκλήρωση) εμβληματικών έργων. Με θετικό αντίκτυπο τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Οι εντολές συνοδεύονταν με την επισήμανση ότι όλα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου η κυβέρνηση να έχει μπροστά της ανοιχτό πεδίο.

Μεταξύ των υπουργών που έχουν πάρει τις οδηγίες αυτές είναι και ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με βασική αποστολή να ρυθμίσει το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, προς ανακούφιση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βγει στη σύνταξη και περιμένουν δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια για να πάρουν τα πρώτα χρήματα. Και αυτό ακριβώς ο κ. Μητσοτάκης θα το χρησιμοποιήσει ως όπλο κατά την προεκλογική περίοδο προκειμένου να αποσπάσει την ψήφο των χιλιάδων συνταξιούχων της χώρας, αλλά όχι μόνο.

Πλην του κ. Χατζηδάκη, και άλλοι υπουργοί έχουν πάρει εντολή να προωθήσουν φιλολαϊκά μέτρα τα οποία θα έχουν άμεση απόδοση, ώστε να τα καταλάβουν οι πολίτες πριν από τις εκλογές. Με το ίδιο πλάνο πάντως, αυτό της βελτίωσης της εικόνας της κυβέρνησης, κινείται και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης. Οι εξαγγελίες του για μείωση της φορολογίας και το 2022, οι εξαγγελίες για την αξιοποίηση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ κ.ά. είχαν ως στόχο τη δημιουργία θετικών εντυπώσεων. Όπως επίσης και οι επισκέψεις του ίδιου του πρωθυπουργού σε εμβολιαστικά κέντρα για να δείξει πόσο καλά πηγαίνουν οι εμβολιασμοί, στα αμαξοστάσια της ΟΣΥ για να υπογραμμίσει το έργο της κυβέρνησης στις αστικές συγκοινωνίες.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να προσεγγίσει τους φιλόζωους ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τόνισε την αγάπη του για τα ζώα, ενώ έκανε και μια βόλτα στον Υμηττό. Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες θα συνεχισθούν και τις επόμενες εβδομάδες (μήνες) καθώς οι επικοινωνιολόγοι έχουν πείσει τον κ. Μητσοτάκη ότι από αυτές κερδίζει πόντους και αυξάνει την απήχησή του στην ελληνική κοινωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail