Η Αθήνα κοιμάται; Κάτι σοβαρό συμβαίνει στα Ιεροσόλυμα

Κάτι σοβαρό συμβαίνει στα Ιεροσόλυμα, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε από τον «Εθνικό Κήρυκα», ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος επανήλθε με επιστολή του στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών, δηλώνοντας την πρόθεσή του να συγκαλέσει και πάλι σύναξη, κάτι που είχε πράξει και πέρυσι, παρακάμπτοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο και έχει το κανονικό και ιστορικό προνόμιο σύγκλησης όλων των Συνόδων, Οικουμενικών, Μειζόνων και Υπερτελών, και φυσικά των Συνάξεων των Προκαθημένων.

Δεν ξέρουμε εάν πίσω από τέτοιες κινήσεις κρύβονται απλώς οι προσωπικές επιδιώξεις και έριδες στον Ορθόδοξο Κόσμο. Ή εάν είναι και δάκτυλος της Μόσχας, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και είναι σε κατάσταση σχίσματος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λόγω της αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Φανάρι. 

Η Αθήνα δεν πρέπει να μένει αδιάφορη σε αυτά τα ζητήματα και στις διορθόδοξες αντιπαλότητες, γιατί τελικώς επηρεάζουν άμεσα και την ελληνική εξωτερική πολιτική…

Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.