Κάθε μέρα σε τούτη τη χώρα είναι Πρωταπριλιά!

klimkin / pixabay
Ο φαύλος κύκλος των ψεμάτων της πολιτικής σ' όλο το φάσμα της, αυτή είναι η αίσθηση της Πρωταπριλιάς. Ο φαύλος κύκλος των ψεμάτων, που σταθεροποιεί τις σατραπείες των φαύλων στην εξουσία. Και έτσι διαποτίζονται τα πάντα με την οσμή του ασύδοτου ψέματος και της πολιτικής υποκρισίας, ακόμη και της διαφθοράς.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Ο δε "αναλογισμός" σε συνδυασμό με το αβίαστο πολιτικό ψέμα, είναι η ιδιάζουσα εκείνη φαυλότητα που παρουσιάζεται ως ξεχωριστή μορφή φυλετικής εξυπνάδας. Αυτή κατατρώγει και αλλοιώνει το περιεχόμενο και την έννοια του φιλότιμου και της αδρής παληκαριάς, που πράγματι ήταν ιδιότυπα χαρακτηριστικά αυτού του λαού.

Χρόνια πριονίζουμε τις ρίζες μας και μπολιάζουμε το κορμί του έθνους με θνησιμιαία. Μας απέμεινε μόνο ο ήχος των κυμβάλων που αλαλάζουν. 

Πολιτικά ψέματα που αναπάραγονται σε ευρήματα για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία επιτευγμάτων. Αφανείς κλίκες και νόμιμες σπείρες. Λυμεώνες του κρατικού χρήματος. Η τόλμη να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, θεωρείται περιττή πολυτέλεια.

Έτσι γίνεται ανατροπή της λογικής των πραγμάτων, που επιτρέπει να βρίσκουν καταφύγιο στην κοινωνική αποδοχή κάθε είδους αρουραίοι της πολιτικής και να συντηρείται η μαθηματικά διαψευδόμενη λαϊκή προσδοκία. Με τελική κατάληξη πάντα τον γενικό αρνητισμό, από τον οποίο επωφελούνται πάλι κάποιοι ψευδοσωτήρες και Μυνχάουζεν - νανοειδείς ηγετίσκοι επιπέδου Μητσοτάκη και Τσίπρα, αλλά και του ευρύτερου φάσματος της ανύπαρκτης πολιτικής ηγεσίας σε τούτο τον τόπο.
Ο φαύλος κύκλος των φαύλων της πολιτικής που ξέρει πως να ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού. Του εύπιστου και ευαπάτητου λαού. 

Να το ηθικό δίδαγμα: Γίνετε ψεύτες και ασπόνδυλοι και κάποιοι θα καταφέρετε να ανεβείτε σαν τα χρυσοφόρα ερπετά από την κοπριά στη μουριά. Θα γίνετε μεταξοσκώληκες. Και η κάθε μέρα σας θα είναι μια χαρούμενη Πρωταπριλιά!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail