Η Αίγυπτος προειδοποιεί την Αιθιοπία εάν υπάρξει μείωση των υδάτων του Νείλου

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η Αιθιοπία προσπαθεί να επιβάλει τετελεσμένο γεγονός, με το νέο ‘Αναγεννησιακό Φράγμα’ στα νερά του Νείλου, επισημαίνοντας το υψηλό κόστος οποιασδήποτε αντιπαράθεσης ή σύγκρουσης.

Από: echedoros-a.gr

Στις δηλώσεις του, στο περιθώριο των εγκαινίων ενός εθνικού έργου στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, ο Σίσι πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος σεβάστηκε την επιθυμία της Αιθιοπίας να αξιοποιήσει το διαθέσιμο νερό του Νείλου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακυβεύονται τα συμφέροντα της Αιγύπτου όσον αφορά την ποσότητα των υδάτων.

Ο Αλ-Σίσι στην ομιλία του χαρακτήρισε τους Αιθίοπες ως «αδέρφια», προειδοποιώντας όμως για τις συνέπειες που τυχόν θα υπάρξουν εάν θιγούν τα συμφέροντα της Αιγύπτου. Η προειδοποίηση ήρθε κατόπιν της απόφασης της Αιθιοπίας να γεμίσει το νέο φράγμα που ενδεχομένως θα υπήρχε μείωση της ροής του Νείλου προς την Αίγυπτο.

Ο Αλ-Σίσι είπε, «Η συνεργασία και η συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια», αναφερόμενος στο συντονισμό της χώρας του με το Σουδάν και ότι η κίνηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της «δικαιοσύνης του σκοπού μας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας όπως προβλέπεται για τα διεθνή ρεύματα».

BBC

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail