Οι ελληνικές αυταπάτες από την "σκληρή" στάση Μπάιντεν έναντι της Τουρκίας

Η Διοίκηση Μπάϊντεν εν μέσω αμερικανορωσικής κρίσης σκληραίνει την στάση της απέναντι στην Τουρκία. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ συνεχίζει αμείωτα τον «πόλεμο» στην τουρκική λίρα, αποφάσισε να διακόψει πλήρως κάθε συμμετοχή της Τουρκίας στην κατασκευή τμημάτων και ανταλλακτικών για τα αμερικάνικα μαχητικά  F35 και προτίθεται τις επόμενες ώρες να αναγνωρίσει ο ίδιος τη γενοκτονία των Αρμενίων από τις Οθωμανικές αρχές.

Από: iskra.gr

Πράγματι, μαζί με την αμερικάνικη πίεση στην τουρκική λίρα και τα δύο τελευταία αυτά μέτρα  και κυρίως το δεύτερο, αποτελούν βαριά πλήγματα σε βάρος της Τουρκίας και προσωπικά του Ερντογάν .

Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία σε πολλούς "προπαγανδιστές" αλλά και “αφελείς“ , να πανηγυρίζουν για την φιλελληνική, τάχα, πολιτική του νέου αμερικανού προέδρου και στην κυβέρνηση να δικαιολογεί την υποτακτική προς τις ΗΠΑ στάση της και την παραχώρηση προς αυτές όλης σχεδόν της χώρας ως στρατιωτική βάση τους και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα !

Δυστυχώς,  όλοι αυτοί οι “ πανηγυριώτες “ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως η “σκλήρυνση“ της στάσης των ΗΠΑ προς την Τουρκία δεν αφορά καθόλου την κλιμακούμενη επιθετική πολιτική της τελευταίας απέναντι στη χώρα μας .

Η σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την προσέγγιση της τελευταίας προς τη Ρωσία και οι αμερικάνικες πιέσεις αφορούν αποκλειστικά την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να αποσπάσει την ΄Αγκυρα από την “ λυκοσυμμαχία “ της με την Μόσχα.

Δυστυχώς καρφάκι δεν καίγεται στις ΗΠΑ για τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και ούτε οι ΗΠΑ διανοήθηκαν ποτέ να λάβουν μέτρα εναντίον της Τουρκίας για να χαλιναγωγήσουν τον επεκτατισμό της στο Αιγαίο , τα ελληνικά νησιά , την Ανατ. Μεσόγειο και τη Δυτ. Θράκη .

Αντίθετα, οι ΗΠΑ είναι ικανές να “ θυσιάσουν “ κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου για να εξευμενίσουν την Τουρκική βουλιμία , αρκεί αυτές οι ελληνικές προδοτικές εκχωρήσεις να έχουν ως συνέπεια την απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Ρωσία και ακόμα καλύτερα την πλήρη ένταξή της Άγκυρας στα αμερικανικά ψυχροπολεμικά και φιλοπόλεμα σχέδια εναντίον της Μόσχας .

Ας μη υπάρχουν , λοιπόν , αυταπάτες: Το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να γίνει ο “μεζές”, που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ ως το μεγάλο δώρο προς την Τουρκία για να δούν τον “ άσωτο “ Ερντογάν να επιστρέφει πειθήνιος στη θερμή αγκαλιά του αμερικανοατλαντισμού .

΄Οσο η Ελλάδα δεν δείχνει αποφασιστικότητα και βούληση να υπερασπισθεί με σθένος και αν χρειασθεί με θυσίες, τα δικαιώματά της  τόσο θα πάει χαμένη ως πιόνι, που θα το κουνάνε κατά βούληση στην σκακιέρα όλα τα αρπακτικά δυτικά κέντρα και θρασύτατοι γείτονες , μεγάλοι και μικροί!

Ν.Ζ

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.