Η Αίγυπτος παγώνει προσωρινά τις συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία

Freepen.gr - Η Αίγυπτος ανέστειλε προσωρινά τις συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της λήψης απόφασης για διακοπή των επαφών ασφαλείας με την Άγκυρα μέχρι νεωτέρας, επιβεβαίωσαν πηγές του Al Arabiya.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το Κάιρο ανέστειλε επίσης τις επικοινωνίες με την Άγκυρα μέχρι να εφαρμοστούν γρήγορα τα αιτήματά τους, σημειώνοντας ότι η επιβράδυνση της Τουρκίας στην απόσυρση μισθοφόρων από τη Λιβύη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής διακοπή των συνομιλιών με την Αίγυπτο.

Πηγές του Al Arabiya ανέφεραν ότι η Τουρκία είχε ζητήσει περισσότερο χρόνο για να αποσύρει τους στρατιωτικούς συμβούλους και μέλη της από τη Λιβύη, ενώ η Αίγυπτος απαίτησε από την Τουρκία για άμεση και άνευ όρων αποχώρηση από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Ωστόσο η Τουρκία φαίνεται ότι καθυστερεί να αποσύρει τους μισθοφόρους από τη Λιβύη ενώ ταυτόχρονα μεταδίδονται πληροφορίες πως ετοιμάζεται να στείλει κι άλλους.

Η Τουρκία ανέστειλε πρόσφατα μια σειρά από δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εντός των εδαφών της, αλλά η Αίγυπτος είχε απαιτήσει πιο μόνιμα μέτρα και την παράδοση των Yahya Musa και Alaa al-Samahi, και οι δύο αξιωματούχοι της πλέον απαγορευμένης Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Al Arabiya, η Τουρκία ήθελε να υλοποιήσει τα αιτήματα σταδιακά, ενώ η Αίγυπτος είχε τηρήσει την εφαρμογή τους σε δύο φάσεις, τονίζοντας ότι η διαμάχη μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας αφορά την ταχύτητα εφαρμογής των μέτρων κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Αίγυπτος ανέστειλε το αίτημα της Άγκυρας να πραγματοποιήσει ευρεία συνάντηση στο Κάιρο πριν από τα τέλη Απριλίου και ότι "το Κάιρο επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της τουρκικής στρατιωτικής αποχώρησης από τις αραβικές χώρες από σεβασμό στην κυριαρχία τους".

Σύμφωνα με πηγές της Αλ Αραμπίγια, η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής δεσμευθεί να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα κατά των καναλιών που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα πριν από το τέλος του Ραμαζανιού, ωστόσο η Αίγυπτος έχει ενημερώσει την Τουρκία για την ανάγκη επιτάχυνσης των μέτρων κατά των εν λόγω μέσων ενημέρωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail