Μήπως οι ΗΠΑ μόλις προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Λουκασένκο;

jackal007 / pixabay
The Saker Block, 21-4-19

«Το κατωτέρω άρθρο καλύπτει τις απορίες όσων άκουσαν απόσπασμα της χθεσινής ομιλίας Πούτιν για απόπειρα πραξικοπήματος στην Λευκορωσία και δολοφονίας του Προέδρου της, αλλά δεν άκουσαν ή διάβασαν κάτι σχετικό στα ελλαδικά ΜΜΕ.

Ο συντάκτης του άρθρου, ρωσικής καταγωγής Αντρέι Ραέβσκι, γόνος Ρώσων προσφύγων της επανάστασης των Μπολσεβίκων, πολύγλωσσος, μεγάλωσε, σπούδασε και εργαζόταν στην μυστική υπηρεσία της Ελβετίας μέχρι την επιδρομή του ΝΑΤΟ και ισοπέδωση της Σερβίας. Ζει από τότε στις ΗΠΑ και διευθύνει σύστημα παράλληλης ενημέρωσης, με κλάδους σε διάφορες χώρες, με το ψευδώνυμο Τhe Saker, με το οποίο έχει καθιερωθεί στην διεθνή αναγνώριση ως έγκυρος ειδικός των ρωσικών πραγμάτων και της γεωπολιτικής]

Μετάφραση/ Εισαγωγή: Μ. Στυλιανού

Καταπληκτικά νέα τo Σαββατοκύριακο: ο Πρόεδρος Λουκασένκο της Λευκορωσίας δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν σε ένα πραξικόπημα που διοργάνωσε η CIA. Τώρα, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Λουκασένκο λέει διάφορα πράγματα, πολλά από αυτά ψευδή ή απλά ανόητα. Αλλά αυτή τη φορά η Ρωσική (αντικατασκοπεία) FSB τα επιβεβαίωσε όλα! Σύμφωνα με τους Ρώσους, μια κοινή επιχείρηση της (Λευκορωσικής) KGB και της ρωσικής FSB αποκάλυψε νωρίς το σχέδιο και οι Ρώσοι παρακολούθησαν την πλήρη επιχείρηση μέχρι να έχουν αρκετά στοιχεία για να συλλάβουν όλους τους συνωμότες.

Μέχρις εδώ καλά. Αλλά γίνεται και καλύτερο!

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ/ Βρετανία και άλλους, η ρωσική FSB δεν δήλωσε ότι ήταν «βέβαιη» ότι ήταν «πολύ πιθανό» να έλαβε χώρα αυτή η επιχείρηση. ΄Εδωσαν στην δημοσιότητα όλα τα βιντεοσκοπημένα πλάνα μιας συνάντησης των οργανωτών στη Μόσχα που τα επιβεβαιώνει όλα (δεν έχω το χρόνο να μεταφράσω αυτό το υλικό, αλλά είμαι βέβαιος ότι κάποιος θα το κάνει - αν συναντήσετε μια μετάφραση αγγλικής γλώσσας, παρακαλώ να το δημοσιεύσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων !).

Κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοιες επιχειρήσεις μπορεί να μπερδευτεί για το γιατί πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση στη Μόσχα και όχι στη Βαρσοβία ή τη Ρίγα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:

                                 Υπάρχει ένα πρακτικά ανοικτό σύνορο μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας, τα που είναι «κράτη σύμμαχοι», και δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο για τους (υποτιθέμενους) Λευκορώσους συνωμότες (από το στρατό) να πηδήξουν σε ένα αυτοκίνητο και να φτάσουν στη Μόσχα.

                                 Η χρήση της Βαρσοβίας ή της Ρίγας θα μείωνε δραματικά αυτό που η CIA αποκαλεί "εύλογη άρνηση" για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

                                 Ναι, η συνάντηση στη Μόσχα ήταν επίσης ηλίθια, αλλά όχι πιο ηλίθια από το αποτυχημένο πραξικόπημα των ΗΠΑ για να κάνουν στον Μαδούρο ακριβώς αυτό που προσπάθησαν να κάνουν στον Λουκασένκο.

                                 Ο κύριος σχεδιαστής είναι ένας Λευκορώσο- Αμερικανός με διπλή υπηκοότητα και το να μεταβεί στο Μινσκ για αυτή τη συνάντηση θα ήταν πολύ επικίνδυνο.

                                 Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, η Λευκορωσική μυστική υπηρεσία KGB λειτουργεί σε μια πολύ αυστηρά ελεγχόμενη κοινωνία, ενώ η ρωσική είναι μια ανοικτή και φιλελεύθερη κοινωνία, οπότε θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί (λανθασμένα) ότι μια συνάντηση στη Μόσχα θα ήταν καλύτερη ιδέα.

Ενδιαφέρουσα ιστορία, έτσι;

Αλλά γίνεται ακόμα καλύτερο!

Μόλις βγήκε η κατηγορία για ένα σχέδιο της CIA για τη δολοφονία του Lukashenko σε ένα πραξικόπημα, έκαναν αυτό που κάνουν πάντα: το αρνήθηκαν ενάντια σε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και δημιούργησαν έναν τεράστιο περισπασμό: Η αμερικανική αποικία, γνωστή ως «Τσεχική Δημοκρατία» δήλωσε ότι η έκρηξη μιας αποθήκης όπλων στην Τσεχική Δημοκρατία το 2014 ήταν ένα ρωσικό σαμποτάζ που περιελάμβανε ... ... κρατήστε την αναπνοή σας .... οι ίδιοι Πετρώφ και Μποσίρωφ που η Βρετανία κατηγόρησε ότι δηλητηρίασαν τους Σκρίπαλς!

Φίλοι μου, οι Τσέχοι δημοσίευσαν αυτή την ιστορία μια ώρα μετά το δελτίο ειδήσεων της Λευκορωσίας! (για την απόπειρα πραξικοπήματος). Μια ώρα, σοβαρά!

Οι Τσέχοι απέλασαν αμέσως 18 Ρώσους διπλωμάτες και οι Ρώσοι ανταπέδωσαν με την απέλαση 20 Τσέχων διπλωματών που άφησαν μόνο 5 στη Μόσχα.

Παρεμπιπτόντως, η επίσημη έρευνα της Τσεχίας το 2014 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αμέλεια, όχι σαμποτάζ, αλλά, πραγματικά, ποιος νοιάζεται; Μετά από όλα, δείτε αυτές τις κατηγορίες, όλες τόσο αναπόδεικτες και τόσο ανόητες όσο αυτή: (μερικός κατάλογος σε καμία ειδική σειρά)

                                 Ρώσοι εισέβαλαν στο Ντονμπάς

                                 Η Ρωσία κατέρριψε το MH-17

                                 Η Ρωσία προσπάθησε να δηλητηριάσει τους Σκρίπαλ

                                 Η Ρωσία προσπάθησε να δηλητηριάσει τον Λιτβενένκο

                                 Η Ρωσία προσπάθησε να δηλητηριάσει τον Ναβάλνι

                                 Η Ρωσία δολοφόνησε τον Μπόρις Νεμτσώφ

                                 Η Ρωσία δολοφόνησε την Πολιτκόβσκαια

                                 Η Ρωσία προσπάθησε να δηλητηριάσει τον Γιουσένκο

                                 Η Ρωσία παρενέβη σε δύο αμερικανικές εκλογές

                                 Η Ρωσία χάκαρε τους υπολογιστές DNC

                                 Η Ρωσία πλήρωσε Αφγανούς να σκοτώσουν αμερικανούς στρατιώτες

                                 Οι Ρώσοι κατέρριψαν το αεροσκάφος του Πολωνού προέδρου πάνω από το Σμολένσκ.

                                 Οι Ρώσοι προσπάθησαν να οργανώσουν πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο

Επαναλαμβάνω, καμία από αυτές τις κατηγορίες δεν αποδείχθηκε ποτέ ή τεκμηριώθηκε. Όλες αυτές οι κατηγορίες βασίζονται αποκλειστικά στην υποτιθέμενη αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία των δυτικών ειδικών υπηρεσιών.

Και, φυσικά, οι δυτικοί «εμπειρογνώμονες» για την Ρωσίας, όλοι υποστήριξαν πλήρως αυτή την ανοησία ( αυτό δεν είναι που αυτοί οι λεγόμενοι «εμπειρογνώμονες» πληρώνονται για να κάνουν; Ως κάποιος που κάποτε ήταν μέλος του IISS, ( Μυστικής Υπηρεσίας της Ελβετίας) γνωρίζω αυτούς τους «ειδικούς» και την «εμπειρογνωΣΊΑ» τους αρκετά καλά - παραιτήθηκα ακόμη και από το IISS σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη υποταγή του στις αντιρωσικές αφηγήσεις των ΗΠΑ).

Και οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται «δημοκράτες» και ικανοί για κριτική σκέψη αγοράζουν όλα αυτά τα αφοδεύματα (shit) χωρίς καμία αμφιβολία, καμία. Δεν βλέπουν καν πόσο αξιολύπητοι και ανίδεοι είναι πραγματικά...

Έτσι, οι Τσέχοι (και οι αμερικανοί αφέντες τους) ξετυλίγουν ένα καλά προετοιμασμένο και «ασφαλές» αφήγημα, επειδή όλοι γνωρίζουν ότι το δυτικό κοινό είναι πλήρως συνηθισμένο να ακούει τα εξής:

«Κατηγορούμε τη Ρωσία για Χ, λέμε ότι οι ειδικές υπηρεσίες μας έχουν στοιχεία, ωστόσο δεν πρόκειται να παρουσιάσουμε κανένα. Όσον αφορά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, θα εμπιστεύονται, φυσικά, τις δυτικές ειδικές υπηρεσίες, διότι είναι «δημοκρατικές» και, ως εκ τούτου, «αξιόπιστες».

Ένα άλλο τέχνασμα, το οποίο χρησιμοποίησαν οι Τσέχοι σε αυτή την περίπτωση, είναι το εξής: Την πρώτη ημέρα ανακοινώνουν urbi et orbi ότι «σύντομα θα κοινοποιήσουμε όλα τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έχουμε» και στη συνέχεια απλά θα το κηρύξουμε απόρρητο επειδή είναι σημαντικό να μην δείξουμε στους Ρώσους τα αποδεικτικά στοιχεία της δικής τους, υποθετικά ρωσικής, επιχείρησης.

Όσο για τον δυτικό Τύπο, φυσικά, απλά το ξεχνούν αυτό και πηγαίνουν στην επόμενη επίθεση κατά της Ρωσίας.

Είναι απλό, αλλά με το είδος των προβάτων με τα οποία έχουν να κάνουν τα δυτικά καθεστώτα, είναι επίσης αποτελεσματικό.

Τέλος, όταν είστε πραγματικά απελπισμένοι, μπορείτε να βασιστείτε στην ιστοσελίδα Bellincat της βρετανικής κατασκοπείας ΜΙ6 για να πάρετε τα «αποδεικτικά στοιχεία» τους -δεν σας κοροϊδεύω- από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο.

Και πάλι, τα δυτικά πρόβατα «τα τρώνε όλα», με όρεξη και κέφι! Sic Transit Gloria Mundi πράγματι !

Ωστόσο, το να κατηγορούν τους ίδιους δύο υποτιθέμενους πράκτορες της ρωσικής GRU, Πετρώφ και Μποσίρωφ δείχνει πόσο πιεσμένοι ήταν οι Τσέχοι. Τώρα φαίνονται ηλίθιοι πέρα από κάθε πιθανή εξήγηση για ένα τόσο τεράστιο και, ειλικρινά, ξεκαρδιστικό ξεμασκάρωμα..

Θα επαναστατήσει τώρα ο λαός της Τσεχικής Δημοκρατίας με αγανάκτηση κατά της ηλιθιότητας των ηγετών του; Μπα, φυσικά και όχι. Στο κάτω-κάτω, ζούμε σε έναν μετά-ειλικρινή (και, θα έλεγα, μετά-λογικό) κόσμο όπου το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι να ακολουθήσουμε το σύνθημα των SS (χιτλερικών Ες Ες) «Τιμή μου είναι η πίστη» και τυφλή υπακοή στους δασκάλους της ημέρας.

Τι γίνεται με τις ΗΠΑ σε όλα αυτά; Θα ήταν ο «Μπάιντεν» αρκετά τρελός για να προσπαθήσει να δολοφονήσει έναν ξένο ηγέτη;

Λοιπόν, όπως μου αρέσει να λέω, η συμπεριφορά του παρελθόντος είναι ο καλύτερος προγνωστικός παράγοντας της μελλοντικής συμπεριφοράς, σωστά; Πόσους ξένους ηγέτες έχει δολοφονήσει η CIA και πόσους προσπάθησε, και απέτυχε, να δολοφονήσει; (Σημείωση: κάποιος πρέπει να συγκρίνει τον αριθμό των ξένων ηγετών που δολοφονήθηκαν από τις ΗΠΑ και την USSR. Είμαι βέβαιος ότι η σύγκριση θα ήταν τόσο συγκλονιστική όσο και πολύ αποκαλυπτική). Τι λες για την επίσημη δολοφονία του Στρατηγού Σολεϊμανί; Δεν ήταν αυτή η επιχείρηση πολύ πιο επικίνδυνη από το να χρησιμοποιήσεις ντόπιους για να προσπαθήσεις να δολοφονήσεις έναν αποδυναμωμένο και εμπόλεμο ηγέτη όπως ο Λουκασένκο;

Λοιπόν, πες μου: αληθινή ιστορία της «Ρωσικής παραπληροφόρησης»;

Τhe Saker

Υ Γ: σε περίπτωση που αναρωτιέστε, οι Ρώσοι έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια.

«Ο Ρωσικής καταγωγής Αντρέι Ραέβσκι, γόνος Ρώσων προσφύγων της επανάστασης των Μπολσεβίκων, πολύγλωσσος, μεγάλωσε, σπούδασε και εργαζόταν στην μυστική υπηρεσία της Ελβετίας μέχρι την επιδρομή του ΝΑΤΟ και ισοπέδωση της Σερβίας. Ζει από τότε στις ΗΠΑ και διευθύνει σύστημα παράλληλης ενημέρωσης, με κλάδους σε διάφορες χώρες, με το ψευδώνυμο Τhe Saker, που τον έχει καθιερώσει στην διεθνή αναγνώριση ως έγκυρο ειδικό των ρωσικών πραγμάτων και της γεωπολιτικής.]

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail