Παγώνη: Φωνάζω να ανοίξει η εστίαση - Να δώσουμε περιθώρια αναπνοής

Pexels / Pixabay
Ήταν αναμενόμενο, το είχα πει μετά τα Χριστούγεννα για το Πάσχα, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι όλοι θα θέλαμε να φύγουμε αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει με τίποτα.

“Όταν είσαι στην πρώτη γραμμή έχεις και τα στοιχεία”, τόνισε η κ. Παγώνη σημειώνοντας ότι οι νοσοκομειακοί θα έπρεπε να ακούγονται πρώτοι. Σύμφωνα με την ίδια, “Είναι όπως ο άρρωστος. Πρέπει να του πεις από την αρχή την πραγματικότητα για να ξέρει πώς θα κινηθεί”.

Για την αύξηση στα λύματα στην Αττική ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι δυνατόν να μην έχουμε αύξηση 171 % όταν έχουμε αυτές τις συγκεντρώσεις είτε στα πάρτι είτε στα λεωφορεία είτε στο μετρό; Φυσικά το περιμένουμε και που να δείτε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, εάν συνεχίσουμε κατά αυτόν τον τρόπο, με το συνωστισμό σε πλατείες και τις γειτονιές” πρόσθεσε.

“Γι' αυτό φωνάζω να ανοίξει η εστίαση”, ανέφερε. “Έχουμε νέους που διασωληνώνονται και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα γιατί οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί”, εξήγησε.

Κατά την άποψη της, έχουν δίκιο οι νέοι να αντιδρούν. “Ας τους δώσουμε κάποια περιθώρια να αναπνέουν. Να καθίσουν σε ένα μπαρ με αποστάσεις και μέτρα, να αισθανθούν ξέγνοιαστα και να σταματήσει αυτό που γίνεται”.

Όπως εξήγησε “ένας συμπτωματικός στις πλατείες μπορεί να κολλήσει 50 άτομα”, διευκρινίζοντας ότι μιλάμε για καθιστούς σε εξωτερικούς χώρους με την τήρηση των μέτρων, μάσκες και αποστάσεις.

Για τα σχολεία είπε ότι το άνοιγμα δεν έχει δώσει τέτοια στοιχεία (για αύξηση του ιικού φορτίου), ούτε το Σεπτέμβριο γιατί υπάρχουν κανόνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail