Παθήσεις εντέρου: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η νηστεία

Πώς ο περιορισμός του φαγητού μπορεί να συμβάλλει στη αντιμετώπιση των προβλημάτων του εντέρου.

Από: onmed.gr

 Όσοι πάσχουν από φλεγμονές στο έντερο ή ασθένειες όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους.

Παρόλα αυτά, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, η εξασφάλιση της υγείας του εντέρου μπορεί να μην σχετίζεται με τα τρόφιμα που καταναλώνετε, αλλά με την ποσότητα φαγητού. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της νηστείας για τη θεραπεία και τη διαχείριση των εντερικών προβλημάτων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι το Fasting-Mimicking Diet είναι μία νέα προσέγγιση που πρέπει να εξετάσετε.

Η «νηστεία μίμησης» είναι μία διατροφή που αναπτύχθηκε από τον Valter Longo, διδάκτορα-διευθυντή του Ινστιτούτου μακροβιότητας του USC στο Λος Άντζελες. Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Cell Reports, η συγκεκριμένη διατροφή όχι μόνο μείωσε τη φλεγμονή στους ανθρώπους, αλλά αντέστρεψε εντελώς κάποια συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου σε ποντίκια.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μείωσαν στο μισό τη θερμιδική πρόσληψη στα ποντίκια για μία ημέρα. Τις επόμενες τρεις μέρες μείωσαν κατά 10% την ποσότητα φαγητού τους. Αυτή η περίοδος των τεσσάρων ημερών ήταν η περίοδος «νηστείας» και κάθε φορά που επαναλαμβανόταν, τα ποντίκια είχαν σημαντικά οφέλη για το πεπτικό τους.

Νηστεία μίμησης σημαίνει ότι νηστεύετε μεν, εξακολουθείτε όμως να παρέχετε στο σώμα σας θρεπτικές ουσίες προκειμένου ο οργανισμός να συντηρεί και να αναπλάθει τα υγιή κύτταρα και τους ιστούς του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νηστείας έρχεται στο προσκήνιο. Πρόσφατα, αναδείχθηκαν τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας, που αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις στη διατροφή και θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και σταθερά επίπεδα ενέργειας.

Πηγή: mindbodygreen.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail