Κοίτα πως τα φέρνει η ζωή βρε Κυριάκο με τη Λιβύη

Πριν 1,5 χρόνο περίπου η κυβέρνηση απέλασε τον τότε πρέσβη της Λιβύης στην χώρα μας Mohamed Al- Menfi, επειδή μέσα στα τρία εικοσιτετράωρα προθεσμίας που του έδωσε το Έλληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν παρέδωσε το κείμενο του Τουρκολυβικού μνημονίου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Σήμερα τον υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο ως Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης. 

Φαντάζομαι δεν του έβαλαν όρο να τους δώσει τους χάρτες και το κείμενο του Μνημονίου, άλλωστε αυτά έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΗΕ. 

Ο Πρωθυπουργός του έθεσε ως όρο την κατάργηση του Τουρκολυβικού μνημονίου για να βοηθήσει η χώρα μας της σχέσης της Λιβύης με την ΕΕ, που θέλουν πάρα πολύ. 

Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης του έδωσε την ίδια απάντηση που έδωσε και ο Πρωθυπουργός της Λιβύης στην κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό πριν μερικές ημέρες στην Τρίπολη της Λιβύης: "Κάθε χώρα κάνει τις συμφωνίες που υποστηρίζουν τα συμφέροντά της. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κοινές επιτροπές με την Ελλάδα και να συζητήσουμε τα διμερή θέματα". 

Σημειώνω ότι χθες στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός της Λιβύης, με όλο το υπουργικό συμβούλιο σχεδόν μαζί δήλωσε ότι το Τουρκολυβικό Μνημόνιο ισχύει και υπέγραψε και έξι συμφωνίες με την Τουρκία ύψους 40 δις δολαρίων, μεταξύ αυτών και για την συνεργασία στην ενέργεια. 

Θυμίζω ότι ο Λίβυος αξιωματούχος φεύγοντας από την Ελλάδα άφησε εδώ για λόγους ασφαλείας την οικογένειά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail