Οι κόκκινες γραμμές του Δένδια τίναξαν το περιεχόμενο των διερευνητικών

Ο υποναύαρχος ε.α και γεωπολιτικός αναλυτής Στέλιος Φενέκος, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι οι διατυπώσεις του Νίκου Δένδια δημόσια στην Άγκυρα, αφενός αποτέλεσαν μία αξιοπρεπέστατη στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ, με την οποίες δεν μπορεί κανείς παρά να ταυτιστεί, το ερώτημα όμως για τον ίδιο παραμένει: 

Είναι μια στάση προϊόν συναισθηματικής λογικής αντίδρασης μπροστά σε όσα άκουγε ή μιας καλά σχεδιασμένης συνεκτικής στρατηγικής ενιαία, από εδώ και στο εξής; 

Κατά τον κ. Φενέκο, κόκκινες γραμμές και όρια που έθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, τινάζουν ουσιαστικά το περιεχόμενο των διερευνητικών και βάζουν ψηλά τον πήχη για όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αν όμως είπε, δεν πρόκειται για μια στρατηγικού χαρακτήρα κίνηση καλά σχεδιασμένη και με συνέχεια, τότε δήλωσε επιφυλακτικός, αν με αυτό τον τρόπο η Τουρκία πέτυχε αντανακλαστικά με ένα μικρό «δόκανο» να μας οδηγήσει δημόσια σε συζήτηση έστω και απορριπτική για όλο το φάσμα των θεμάτων που θέτει επί χρόνια. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έχει θέση πολύ συγκεκριμένα όρια για τα περιθώρια του όποιου διαλόγου με την Τουρκία. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail