Τους κόβει έσοδα και ρευστότητα: Η Συρία μπλόκαρε την είσοδο των πολιτών στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι

Vehicles prevented to enter AANES-held areas – North Press
Freepen.gr - Την Κυριακή, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (NDF) εμπόδισαν αρκετούς κατοίκους στις όχθες του ποταμού Ευφράτη κοντά στην πόλη al-Tebni, στη δυτική ύπαιθρο του Deir ez-Zor της Ανατολικής Συρίας, να εισέλθουν στις αυτόνομες περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Όπως μεταδίδει το ΝΡΑ, κάθε μέρα, οι άνθρωποι πηγαίνουν στις αυτόνομες περιοχές, στην άλλη όχθη του Ευφράτη, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε καύσιμα, φυσικό αέριο και τρόφιμα σε χαμηλές τιμές.

"Σήμερα, οι κυβερνητικές δυνάμεις εμπόδισαν 20 νέους άνδρες να μεταβούν στις αυτόνομες διοικητικές περιοχές, κοντά στην πόλη Αλ-Τέμπνι, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες", δήλωσε ο Ουντέι Αλ-Κασέμ, κάτοικος του Αλ-Τέμπνι.

"Δημιουργήθηκαν κινητά σημεία ελέγχου και περιπολίες για να εμποδίσουν τους κατοίκους να επιστρέψουν στις όχθες του ποταμού κοντά στο al-Tebni ή να πάνε στις αυτόνομες περιοχές Διοίκησης", πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή από τη συριακή κυβέρνηση γίνεται διότι όπως έχει αναφερθεί "βλάπτει την οικονομία και ενισχύει το λαθρεμπόριο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail