Ενόχληση στο Μαξίμου για την υπερπροβολή του Νίκου Δένδια

Παρά την άμεση διαρροή από το μέγαρο Μαξίμου του non paper περί πλήρους συμφωνίας και προσυνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια για τις δηλώσεις του στην Άγκυρα, υπάρχει μία έκδηλη δυσφορία για την υπερπροβολή και καθολική αποδοχή που χαίρει ο υπουργός εξωτερικών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Δυσφορία που εκφράζεται με το εξονυχιστικό σκανάρισμα των διθυραμβικών άρθρων για τις δηλώσεις και την γενικότερη στάση του υπουργού εξωτερικών, από μέσα που δεν είναι φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση. Φυσικά η έρευνα αυτή γίνεται με την υπόνοια ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στο στενό περιβάλλον του υπουργού εξωτερικών και πυρήνων της αντιπολίτευσης, όχι της αξιωματικής αλλά της εσωκομματικής, που εκφράζονται κυρίως με αντικυβερνητικές παρεμβάσεις στο διαδίκτυο και σε αρκετές εφημερίδες.

Είναι κοινό μυστικό ότι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχουν κορυφαία στελέχη τα οποία ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τον Νίκο Δένδια. Η κρίση πριν από περίπου 12 μήνες που υπήρξε μεταξύ του ΥΠΕΞ και του μεγάρου Μαξίμου είχε οδηγήσει τον υπουργό εξωτερικών ένα βήμα πριν την παραίτηση.

Στον αντίποδα, ο υπουργός εξωτερικών επέμενε να προασπίζεται τα εθνικά θέματα ακόμα και αν το μέγαρο Μαξίμου ακολουθούσε αμυντική στάση. Όπως με την εισβολή της τουρκικής αρμάδας τον περασμένο Ιούλιο, όπου ενώ η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, ο Νίκος Δένδιας έστελνε επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία κατήγγειλε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός απέφευγε από το βήμα της Βουλής να αποκηρύξει το πρωτοφανές άρθρο του Σπίγκελ, το οποίο χαρακτήριζε τον Νίκο Δένδια περίπου ως «εχθρό της ειρήνης» ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπλεκε εγκώμια, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διαφωνεί με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία!

Στο μικροσκόπιο βέβαια είναι και οι επαφές του υπουργού με στελέχη της καραμανλικής και της σαμαρικής πτέρυγας. Εκεί φυσικά δεν πρόκειται να βρουν κάτι διότι όπως έχω γράψει και στο παρελθόν ο Νίκος Δένδιας δεν είναι αυτής της νοοτροπίας.
Η παρακολούθηση πάντως των κινήσεων του υπουργού με τον τρόπο και την θερμή με την οποία διενεργείται, καθιστά σαφή την πρόθεση συνεργατών του πρωθυπουργού να προκαλέσουν ρήγμα στην σχέσεις των δύο ανδρών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει και με τα απαξιωτικά άρθρα κατά του Νίκου Δένδια από συγκρότημα το οποίο απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ο Νίκος Δένδιας δεν έχει ουδεμία τέτοια πρόθεση, για το μέγαρο Μαξίμου θεωρείται ήδη εσωκομματικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αίσθηση μου είναι ότι στην πρώτη ευκαιρία αυτή η οπτική θα εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση, που θα ξεπερνά τα διαφημιστικά για τον υπουργό εξωτερικών άρθρα σε φιλικά ΜΜΕ.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.