Τουρκία και Ρωσία μπορεί να υπογράψουν Σύμφωνο Διαστημικής Συνεργασίας

Freepen.gr - Η τουρκική Υπηρεσία Διαστήματος (TUA), η οποία ιδρύθηκε πριν από λιγότερο από τρία χρόνια, θα μπορούσε σύντομα να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τη Ρωσία.

"Οικοδομούμε διμερείς σχέσεις με χώρες και με διεθνείς οργανισμούς που έχουμε εντοπίσει σύμφωνα με τους εθνικούς μας στόχους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε κοινούς όρους συνεργασίας με διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Έχουμε σχέδια για υπογραφή συμφωνίας στο εγγύς μέλλον", δήλωσε ο Σερντάρ Χουσεϊν Γιλντίριμ, επικεφαλής του οργανισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

"Όσον αφορά τη Ρωσία, έχουμε τεράστιες ευκαιρίες σε πολλούς τομείς συνεργασίας. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να σημειώσουμε πολύ ταχύτερη πρόοδο εάν καταφέρουμε να οικοδομήσουμε σταθερές σχέσεις εταιρικής σχέσης βασισμένες σε αμοιβαία επωφελή συνεργασία", πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε ένα διαστημικό πρόγραμμα ορόσημο που σχεδιάζει έναν χάρτη πορείας για τα διαστημικά σχέδια της χώρας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο Γιλντίριμ παρακολούθησε την εκδήλωση έναρξης του προγράμματος και είχε πει ότι σχεδίαζε να συναντηθεί με τον Dmitry Rogozin, επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos, που ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Ο Ρογκοζίν είχε πει προηγουμένως ότι η Τουρκία έχει όλη την απαραίτητη πολιτική και οικονομική μόχλευση για να πραγματοποιήσει το Εθνικό διαστημικό της πρόγραμμα και πως η Μόσχα είναι έτοιμη και πρόθυμη να αξιολογήσει όλες τις ευκαιρίες συμμετοχής σε πρωτοβουλίες σχετικά με αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail