Πολύ βαριές κατηγορίες του Σημίτη των Ιμίων για Καραμανλή για την Τουρκία - Θα σωπάσει και πάλι;

Μea culpa; Για μια ακόμα φορά, σε σημερινό του άρθρο στα «ΝΕΑ» (3-4-2021), ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατηγορεί ευθέως τον Κώστα Καραμανλή, που το 2004 τον διαδέχτηκε στη διακυβέρνηση της χώρας, ότι ανατρέποντας την σημιτική ευρωπαϊκή πολιτική ("Ελσίνκι 1999") ουσιαστικά υποστήριξε την Τουρκία σε βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Δεν είναι δα και λίγο να σε κατηγορούν ότι ως πρωθυπουργός της Ελλάδας «έβγαλε την Τουρκία από την στενωπό χωρίς καμία αντίδραση», αφού άγνωστο γιατί «απεδέχθη την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές ως προς τα όρια των υφαλοκρηπίδων και των αιγιαλίτιδων ζωνών τους». 

Σημειώνεται ότι η επίλυση αυτών των διαχρονικά «ανεπίλυτων διαφορών», που τόσο μας ταλαιπωρούν και σήμερα, είχαν τεθεί ως όρος από τον Σημίτη σε σχετική απόφαση της ΕΕ προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Η κατηγορία αυτή εναντίον του Κώστα Καραμανλή είναι τόσο βαριά που ο χαρακτηρισμός «εθνική μειοδοσία» μοιάζει όντως με «απαλό χάδι». Θα σιωπήσει και τώρα ο Καραμανλής, όπως έκανε και το 2019 σε ανάλογο άρθρο του Σημίτη; Θα σιωπήσει παρότι κινδυνεύει να περάσει στην ιστορία όχι μόνο σαν αποτυχημένος αλλά και με μια θέση κοντά σε γνωστούς εθνικούς μειοδότες; Ή μήπως θα εκληφθεί και αυτό απλά σαν άλλο ένα mea culpa που θα ξεχαστεί, όπως και τόσα άλλα στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» και της εμπεδωμένης μειωμένης εθνικής κυριαρχίας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail