Η Ρωσία ξεκινά ναυτικές ασκήσεις στον Εύξεινο Πόντο για βύθιση στόχων επιφανείας

Freepen.gr - Οι Ρώσοι ναυτικοί θα πραγματοποιήσουν μια σειρά ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης βύθισης εχθρικών πλοίων, λίγες μέρες μετά τις αναφορές ότι δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ κατευθύνονταν στην περιοχή – κάτι που η Ουάσινγκτον αρνείται τώρα.

Σε δήλωση που είδαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, σημειώνει το RT, οι αρχηγοί άμυνας δήλωσαν ότι η φρεγάτα ναύαρχος Makarov είχε αποσταλεί στην περιοχή, μαζί με τα πλοία Grayvoron και Vyshny Volochek, τα οποία θα υποστηριχθούν από ένα hovercraft που χειρίζεται πυραύλους και ένα ναρκαλιευτικό. Μεγάλα αποβατικά σκάφη, που χρησιμοποιούνται για αμφίβιες επιχειρήσεις, θα συμμετάσχουν επίσης στη διαδικασία, μαζί με πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τη δήλωση, θα βάλουν κατά εχθρικών στόχων επιφανείας, καθώς και τη λήψη αεροπορικής υποστήριξης. "Ο ρόλος ενός εικονικού εχθρού θα παιχτεί από θαλάσσιους στόχους", ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Ταυτόχρονα, οι διοικητές της Νότιας ρωσικής στρατιωτικής περιφέρειας επιβεβαίωσαν ότι τα πλοία από τον στολίσκο της Κασπίας ήταν εν πλω προς τη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα συναντούσαν τον στόλο που ήδη εδρεύει στην περιοχή.

Η κίνηση έρχεται αφού Τούρκοι διπλωμάτες ισχυρίστηκαν ότι ενημερώθηκαν πως δύο αμερικανικά ναυτικά σκάφη θα περάσουν από το Στενό του Βοσπόρου προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail