Από τα χρόνια του Σημίτη είχαμε να ζήσουμε τέτοιους εξευτελισμούς με την Τουρκία

Κοντά δυο χρόνια χρειάστηκαν για να βρεθεί ένας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ο καημένος ο Δένδιας που θα περιπέσει πιθανόν σε δυσμένεια...) για να τολμήσει να πει στους Τούρκους αυτά που κάποτε τα τονίζαμε άφοβα και διαρκώς. (Για όσους έχουν ασθενή μνήμη και πανηγυρίζουν τώρα για τη... σθεναρή μας στάση θυμίζω τις τοποθετήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα το 2017, για να μην πάω στον Καμμένο, τον Αποστολάκη και, φυσικά, όλες τις παλαιότερες κυβερνήσεις).

Κώστας Κουτσουρέλης fb

Κοντά δυο χρόνια χρειάστηκαν και στο μεταξύ οι νίλες και οι καρπαζιές που προσγειώθηκαν στον σβέρκο μας έπεφταν σύννεφο: τουρκολιβυκό σύμφωνο, Έβρος, έρευνες στην ΑΟΖ, Αγια-Σοφιά, Αμμόχωστος, υπερπτήσεις, ιταμές λεκτικές προσβολές κ.ο.κ., κ.ο.κ. 

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Αυτός είναι ο απολογισμός του Μαξίμου, αυτή την κληρονομιά καταλείπει, όχι το λογύδριο του Δένδια. Από τον καιρό του Σημίτη (Ίμια, S-300, Οτσαλάν κτλ.) είχαμε να ζήσουμε τέτοιους εξευτελισμούς. Μόνο που ο Μητσοτάκης ξεπέρασε κατά πολύ τον προκάτοχό του.

Έστω και τώρα, θα ήταν ευχής έργον οι κυβερνώντες να έχουν πάρει το μάθημά τους. Προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω. Η κωμωδία των φρεγατών που τις κλωσάνε δυο χρόνια τώρα κι απόφαση δεν παίρνουν (καλά τους τα 'πε το ΚΙΝΑΛ τις προάλλες) δείχνει με ποιους έχουμε πράγματι να κάνουμε. Για τη σωτηρία της Πειραιώς στο άψε-σβήσε βρέθηκαν τρία δισ. 

Για τα αναδρομικά, για τις αυξήσεις των συντάξεων, για την αρωγή των ξενοδόχων και των εστιατόρων το ίδιο. Κοντά είκοσι δισ. ήταν μόνο πέρυσι ο νέος δανεισμός. Μόνο για την άμυνα της χώρας μετράμε τις δεκάρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail