Η Δύση ωθεί την Τουρκία σε καταστροφική επιλογή στη Μαύρη Θάλασσα

Θα ξεσπάσει ένας Ρώσο-Ουκρανικός πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα;  Θα προκαλέσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυτόν τον πόλεμο; Θα χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία ως δόλωμα για μια αναμέτρηση με τη Ρωσία και μετά θα την εγκαταλείψουν; 

Από: echedoros-a.gr

Τι σημαίνει η κρίση του Εύξεινου Πόντου για την Τουρκία και τι πρέπει να κάνει η Άγκυρα;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που τέθηκαν σήμερα, 12 Απριλίου, από τον Ιμπραήμ Καραγκούλ (Ibrahim Karagül), αρχισυντάκτη της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak.


Όλα τα μέτωπα είναι εναντίον της Τουρκίας

Μετά τα προβλήματα στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, ξέσπασαν οι κρίσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Ενώ η Τουρκία πολέμησε αυτές τις μάχες, ο Εύξεινος Πόντος έγινε μια νέα ζώνη συγκρούσεων. Όλα τα μέτωπα χτίζονται εναντίον της Τουρκίας. Η Δύση θέλει να μας εκδικηθεί, πιστεύει ο Ιμπραήμ Καραγκούλ.

Οι στρατιωτικές βάσεις ενισχύθηκαν και οι προετοιμασίες εντατικοποιήθηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος, στις περιοχές που βρίσκονται πλησιέστερα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία την τελευταία δεκαετία.

Ενώ αυτό προωθείται ως «προστασία της Ευρώπης από τη Ρωσία», οι πιο πρόσφατες προετοιμασίες της Ελλάδας στην ξηρά και στη θάλασσα δεν έχουν καμία σχέση με τη Ρωσία.

«Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες εναντίον της Τουρκίας. Όλες οι προετοιμασίες στοχεύουν στην πολιορκία, τη διακοπή και τη σύλληψη της Τουρκίας. Πρόκειται για εντελώς δυτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στον περιορισμό της «ανόδου της Τουρκίας». Αυτό μας παρείχε απτή απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έχουν ένα εκτεταμένο σχέδιο εναντίον της Τουρκίας σε όλα τα χερσαία σύνορα, σε όλες τις θάλασσες και σε πολλά μέρη της περιοχής, ότι θα κάνουν την Τουρκία να πληρώσει υψηλό τίμημα για απόσπαση από τη Δύση και σφυρηλατεί τη δική του πορεία», δηλώνει ο Τούρκος συντάκτης.

 

Η Ρωσία πρόσφερε στη Δύση τη δικαιολογία που αναζητούσε

Κατά τη γνώμη του, «η κατοχή της Κριμαίας από την Ρωσία, τα σχέδιά της να προσαρτήσει η ίδια την Κριμαία και να χωρίσουν τις ανατολικές περιοχές από την Ουκρανία οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα».

«Η Ρωσία πρόσφερε στη Δύση τη δικαιολογία που ήθελαν. Η Ουκρανία δεν είχε άλλη επιλογή από το να στραφεί στη Δύση για βοήθεια. Όταν αυτή η χώρα έφτασε στο σημείο της κατάρρευσης και η ρωσική επέκταση έγινε ασταμάτητη, ήταν ήδη γνωστό ότι το Κίεβο θα χτυπήσει όλες τις πόρτες για να υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα.

»Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν εδώ και πολύ καιρό ένα σχέδιο δράσης για την επίλυση της κρίσης του Εύξεινου Πόντου που ξεπερνά τη ρωσο-ουκρανική κρίση.

Τώρα αυτή η πρόκληση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της », γράφει ο Καραγκούλ.

Σχολιαστής προσκείμενος στις επιλογές της τουρκικής διοίκησης προειδοποιεί ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα απειλήσουν την Τουρκία από τη Μαύρη Θάλασσα έως τις χώρες της Βαλτικής, από το Αιγαίο Πέλαγος έως την Πολωνία».

«Η Τουρκία, που απειλείται από το νότο και τα δυτικά, τώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει από τα βόρεια τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σε περίπτωση πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα, όλες οι παράκτιες χώρες θα υποφέρουν. Κανείς δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτόν τον πόλεμο. Θα έχει καταστροφικές συνέπειες από τον Εύξεινο Πόντο έως τη Βαλτική, από το Αιγαίο έως την Πολωνία. Αυτό θα ταρακουνήσει όλα τα σημεία τομής του χάρτη επιρροής της Δύσης και της Ρωσίας», προσθέτει ο αρχισυντάκτης  της Γενί Σαφάκ.

 

«Η Τουρκία θα αναγκαστεί να κάνει μια καταστροφική επιλογή»

 «Όλες οι απειλές που μας απευθύνονται είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορεί να θέλουν να στηρίξουν την Ουκρανία και να κρατήσουν σε απόσταση τη Ρωσία από τη Δύση.

»Ωστόσο, θα ωθήσουν επίσης την Τουρκία σε μια καταστροφική επιλογή. Πρόκειται να κλιμακώσουν τις εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα σε τέτοιο βαθμό που θα ζητηθεί από την Τουρκία:

 «Είσαι μαζί μας ή με τη Ρωσία;»

Έτσι θα ωθήσουν την Τουρκία, μια χώρα που έχει υποβάλει σημαντικές γεωπολιτικές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς , από το Καραμπάχ στη Λιβύη, από τη Συρία στο Αιγαίο, σε αδιέξοδο.

Όσον αφορά την ουκρανική κρίση που στοχεύει να οδηγήσει τη Ρωσία σε μια γωνία, είναι εξίσου επιδεινωμένη εναντίον της Τουρκίας», αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Αλλού σύμμαχος, αλλού φίλος

Η Τουρκία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είναι επίσης φίλος με τη Ρωσία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα των τελευταίων δύο δεκαετιών, βλέπουμε ότι όλες οι απειλές για την Τουρκία προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Από τη Συρία έως την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος, από την τρομοκρατία έως τη Λιβύη και το Καραμπάχ, θα δείτε το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους εναντίον μας.

 Πρέπει να ξεχάσουμε ό, τι γνωρίζουμε και να επεξεργαστούμε νέους κανόνες σύμφωνα με τη νέα τάξη του κόσμου, καλεί ο Καραγκούλ.

«Είμαστε φίλοι με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Επομένως, η Τουρκία μπορεί να κάνει κάτι. Η Τουρκία είναι πολύ στενός σύμμαχος της Ουκρανίας. Ποτέ δεν έχουμε λάβει την ίδια θέση με τη Ρωσία σε σχέση με την Κριμαία και ποτέ δεν θα το κάνουμε. Φυσικά, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Ουκρανίας.

Ωστόσο, είμαστε στην ίδια θέση με τη Ρωσία σχετικά με τις απειλές της Δύσης. Ο τερματισμός των σχέσεων με τη Μόσχα θα κάνει την Τουρκία ευάλωτη σε δυτικές απειλές.

 Δεν υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία που θα αναλάβει πιο σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση μιας μη στρατιωτικής λύσης στη Μαύρη Θάλασσα. Εάν παραδώσουμε την περιοχή στις απειλές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Η Τουρκία και η Ρωσία θα υποφέρουν επίσης», καταλήγει.

Eurasia Daily

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail