Ηγείται της διπλωματικής κυβερνητικής ομάδας ακόμη ο κ. Αποστολίδης;

Ο πολιτικός σάλος που δημιουργήθηκε σε Ελλάδα και Τουρκία από το “θερμό επεισόδιο” μεταξύ του ΥΠΕΞ της Ελλάδος Νίκου Δένδια και του ομολόγου του Τούρκου Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα δεν λέει να σταματήσει.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Οι αντιδράσεις στην Τουρκία – κυρίως από την αντιπολιτευόμενη πλευρά – λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας, που ενδεχομένως να φέρουν πολιτικές εξελίξεις, αφού ο Τούρκος ΥΠΕΞ, θεωρεί ότι κατατροπώθηκε από τον Έλληνα ΥΠΕΞ και ακυρώθηκε τουρκική πολιτική που υφαινόταν επί δεκαετίες. Βέβαια, για τον Ρ. Τ. Ερντογάν αυτή η συνέντευξη Τύπου ήταν όντως μια πανωλεθρία και χρειάστηκε ένα 24ωρο προκειμένου να συνέλθει και να καλύψει τον Υπουργό των Εξωτερικών του.

Ταυτόχρονα κινήθηκε διά μέσω του φιλοκυβερνητικού Τύπου, για να ανατρέψουν τις αλήθειες που άκουσε εμβρόντητος ο τουρκικός λαός,  προσπάθεια κάλυψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ για αδιαλλαξία, θρασύτητα και ασέβεια.

Ειδικότερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, προσπάθησε να κάνει για άλλη μια φορά το μαύρο άσπρο, μεταδίδοντας δηλώσεις μειονοτικών οργανώσεων της Δυτικής Θράκης, της Θράκης μας, που ισχυρίζονται ότι η εκεί μειονότητα είναι τουρκική και όχι μουσουλμανική.

Βέβαια, η ύπαρξη αυτών των Οργανώσεων και η διατήρησή τους επί ελληνικού εδάφους, οφείλεται στην ανεκτικότητα και τον ωχαδερφισμό όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που ενώ γνωρίζουν ότι υποθάλπουν αυτές οι οργανώσεις σκληρούς ισλαμοφασίστες και τζιχαντιστές του Ερντογάν, εν τούτοις δεν τις καταργούν.

Αλλά και οι πολιτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα δεν λένε να σταματήσουν.

Όλοι ερίζουν για το αν η αντίδραση του Νίκου Δένδια ήταν συμφωνημένη εκ των προτέρων με τον Πρωθυπουργό ή όχι.

Έτσι μέρος του Τύπου της γαλάζιας Παράταξης μας “πληροφορεί” ότι η αντίδραση Δένδια ήταν υπαγορευμένη από τον Πρωθυπουργό, και το υπόλοιπο του “δεξιού” Τύπου μας “ενημερώνει” ότι ο Νίκος Δένδιας έδρασε μόνος του καθ΄ υπόδειξη και στήριξη τρίτων!

Την παραπάνω πολιτική ασάφεια έχει υποχρέωση να την αποκαταστήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μια και μόνη κίνηση.

Αποδεικνύοντας, ότι είναι υπέρ των εθνικών θέσεων στα Ελληνοτουρκικά, όπως ακριβώς αυτές διατυπώθηκαν από τον Νίκο Δένδια ενώπιον του εμβρόντητου Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όσων διπλωματών και δημοσιογράφων παρίσταντο εκεί!

Αποδεικνύοντας, ότι δεν είναι υπέρ των ατυχών – τουλάχιστον – θέσεων του συμβουλευτικού του οργάνου του ΕΛΙΑΜΕΠ και των πολιτικών "συνεργατών" του (του ΕΛΙΑΜΕΠ) Ντόρας Μπακογιάννη, Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Κατρούγκαλου και λοιπών “προοδευτικών” δυνάμεων. Ότι δεν ενστερνίζεται τις βλαβερές απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Αυτή η κίνηση – απόδειξη, ότι οι αντρίκιες και ελληνικές αντιδράσεις του Νίκου Δένδια υπαγορεύτηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, έχει ονοματεπώνυμο! Λέγεται Παύλος Αποστολίδης. Ο Έλληνας διπλωμάτης που ηγείται κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού της διπλωματικής ελληνικής ομάδας στις διερευνητικές συζητήσεις με την αντίστοιχη τουρκική ομάδα, πρέπει να απαλλαγεί των υψηλών καθηκόντων του και να αντικατασταθεί!

Αφού είναι μέλος του 13μελούς Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ και εκφράζει απόλυτα τις θέσεις του Κώστα Σημίτη.

Μέχρι να γίνει αυτό, θα πιστεύουμε, ότι ο Νίκος Δένδιας δεν έδρασε μετά από συνεννόηση – εντολή του Πρωθυπουργού. Και δεν μας αλλάζει άποψη, ούτε η τελευταία δήλωση του ΥΠΕΞ μας ο οποίος είπε:

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό".

Ωστόσο ο κ. Νίκος Δένδιας συνεχίζει να γράφει ιστορία σε διπλωματικό επίπεδο, αυξάνοντας ή και συσφίγγοντας τους δεσμούς με νέους συμμάχους. Αφού ο επόμενος σταθμός του θα είναι στην Αίγυπτο, σε συνάντηση κορυφής, στην Τετραμερή μεταξύ της Ελλάδος, της Κύπρου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπου με αφορμή αυτήν την συνάντηση ο κ. Νίκος Δένδιας υπογράμμισε, ότι στον απόηχο των όσων είπε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα τους ενημερώσει, γιατί "δεν πρέπει να κρύψουμε τις διαφορές μας κάτω από το χαλί".

Μια σωστή πολιτική θέση, γιατί, αν δεν υπερασπίζεσαι εσύ τα δίκαιά σου, πώς θα ζητήσεις να τα υπερασπιστούν οι σύμμαχοί σου;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail