Ποτέ το δίλλημα δεν ήταν ανθρώπινες ζωές

Parentingupstream / pixabay
Μέχρι το 2020 λαμβάνονταν υπ' όψιν το συνολικό όφελος και το συνολικό κόστος. Nα ξεκαθαρίσουμε κάτι, ποτέ το δίλλημα δεν ήταν ανθρώπινες ζωές. Aπό τη μια και η οικονομία από την άλλη οι ανθρώπινες ζωές που όμως αν δεν έχουν λεφτά, κινδυνεύουν από μια σειρά ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

Χωρίς οικονομία δεν έχεις υγεία. Όταν δίνεις προτεραιότητα σε μια ασθένεια χωρίς να αποτελεί τη βασική αιτία θανάτων στη χώρα, τότε καταστρέφεις τη συνολική υγεία. Η οικονομία είναι υγεία, είναι δουλειά, είναι παιδεία, είναι ζωή!

Όταν λοιπόν αντί να προστατεύσεις αυτούς που κινδυνεύουν, κλείνεις τη χώρα και θεωρείς το σύνολο του πληθυσμού άρρωστο μέχρι την απόδειξη του εναντίου, τότε θα ευθύνεσαι εσύ και όχι ο ιός για τα αποτελέσματα τα lockdown.

Είναι η πολυτέλεια των λίγων που θα πληρωθούν από τους πολλούς.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail