Απομακρύνεται το "Πάσχα στο χωριό" - Δεν ανοίγει πιο νωρίς η εστίαση

Μία... ανάσα πριν το εορτασμό του εφετινού Πάσχα, το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών που σχετίζονται με τις υπερτοπικές μετακινήσεις φαίνεται να απομακρύνεται, ίσως και οριστικά. Το αποτύπωμα της πανδημίας στην κοινότητα, όπως αυτό ορίζεται από τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, απαιτεί την υιοθέτηση προσεχτικών βημάτων για τη σταδιακή επιστροφή στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα, με τις σχετικές συζητήσεις όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις να ξεκινούν από σήμερα.
 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Οι όποιες αποφάσεις για των κωδικό "Πάσχα στο χωρίο" αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, τη στιγμή που πηγή προβληματισμού και ανησυχίας αποτελούν οι εικόνες συγχρωτισμού σε κεντρικές πλατείες των μεγάλων αστικών κέντρων.

Παρά τα σενάρια που αναπτύχθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα περί πρόωρου ανοίγματος της εστίασης, σε εξωτερικούς χώρους, ως μέσο αποσυμπίεσης των μαζικών συγκεντρώσεων, χωρίς, ουσιαστικά, να εφαρμόζεται κανένα μέτρο προστασίας,  μία τέτοια κίνηση δε φαίνεται να βρίσκεται στον…κυβερνητικό ορίζοντα. Η επαναλειτουργία του κλάδου, μαζί με την επανεκκίνηση των δια ζώσης μαθημάτων σε γυμνάσια και δημοτικά, φαίνεται να οδεύει προς τη 10η Μαΐου, προκειμένου λίγες ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα τη 14η Μαΐου να σηκώσει επίσημα αυλαία η θερινή τουριστική περίοδος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καιρικές συνθήκες, η αύξηση του ρυθμού της επιχείρησης "Ελευθερία" και η συμβολή των τεστ αυτοδιάγνωσης που επεκτείνεται στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη σκιαγράφηση της στρατηγικής για την επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, με κυβερνητικά στελέχη να επισημαίνουν, σε κάθε περίπτωση, ότι οι όποιες ενέργειες και κινήσεις δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τα κεκτημένα των τελευταίων εβδομάδων.

"Η επιστημονική επιτροπή αξιολογεί κάθε φορά τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα υγείας και εισηγείται αναλόγως στην κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει. Είναι κατανοητή η αναμονή των πολιτών για μετακίνηση ύστερα από τόσους μήνες περιοριστικών μέτρων, όπως και η κούραση ύστερα από έναν χρόνο μάχης με την πανδημία. Απέχουμε λίγες εβδομάδες από το να αφήσουμε πίσω μας τα χειρότερα με τη βοήθεια των εμβολιασμών, των self-tests και του καιρού. Η πανδημία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης αλλά σε υψηλά επίπεδα. Το σύστημα υγείας υφίσταται μεγάλη πίεση. Δε θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία ανοίγματος και το μεγάλο στοίχημα για ένα ελεύθερο καλοκαίρι", είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλο αυτό το διάστημα, θα αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις του, αν και ουδείς μπορεί να θέσει εκτός πλάνου τη συνέχιση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων την εορταστική περίοδο, προκειμένου μετά να ακολουθήσει μία πλειάδα μέτρων χαλάρωσης, με το άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών, την επανεκκίνηση της εστίασης και, τελικά, την επίσημη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail