Προσοχή! Μπάιντεν πιέζει Τουρκία αλλά όχι για τα δίκαια της Ελλάδας

Πανηγυρίζουν στην Αθήνα για τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, με την οποία έκανε αναφορά στην γενοκτονία των Αρμενίων.

Από: iskra.gr - Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η δήλωση είναι αναμφισβήτητα θετική, έστω κι αν έγινε πολύ καθυστερημένα και ως ιδιοτελές μέσο πίεσης, προκειμένου να ανακοπεί η προσέγγιση της Τουρκίας με τη Ρωσία, η οποία ενοχλεί σφόδρα τις ΗΠΑ.

Προσοχή όμως στις αυταπάτες!

Η δήλωση Μπάιντεν δεν έγινε για να στηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα, ούτε καν με έμμεσο τρόπο!

Η δήλωση Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε ως ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν, για να υποβαθμίσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και τελικά να επανέλθει στο “μαντρότοιχο” του ΝΑΤΟ και του πιστού συμμάχου της υπερατλαντικής δύναμης.

Για τις ΗΠΑ δεν καίγεται καρφάκι για τα δίκαια της Ελλάδας στο Αιγαίο, στην Δυτική Θράκη, στα ελληνικά νησιά, στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, που απειλούνται από την Τουρκία. Γι’ αυτό άλλωστε οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει την παραμικρή δήλωση στήριξης των ελληνικών θέσεων και στην καλύτερη περίπτωση ακολουθούν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Και κάτι ακόμα που ίσως να μην είναι άμεσα ορατό: δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν οι ΗΠΑ, προκειμένου να ξαναβάλουν στο “μαντρί” την Τουρκία, είναι έτοιμες να προσφέρουν στην Τουρκία ειδικά ανταλλάγματα σε όφελος της “γαλάζιας πατρίδας” και σε βάρος της χώρας μας.

Όσο η Ελλάδα παραμένει “αγκυστρωμένο ψάρι” στην γερμανική Ευρώπη και στον αμερικανοατλαντισμό και ακολουθεί τυφλά τις εντολές των δυτικών κέντρων, τόσο θα είναι η χώρα μας που θα πληρώνει το “μάρμαρο” για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών και αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

ΥΓ.: Η αναφορά του Τζο Μπάιντεν στην γενοκτονία των Αρμενίων έχει και μια άλλη διάσταση: πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις εκλογές στην Αρμενία κι έχει στόχο να ενισχύσει τον δυτικόφιλο πρωθυπουργό αυτής της χώρας, Νικόλ Πασινιάν, στον εκλογικό του αγώνα και βεβαίως να προσεταιριστούν, αν είναι δυνατόν, οι ΗΠΑ την Αρμενία και να την βγάλουν από την τροχιά της Ρωσίας, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail