Από κατσαπλιάδες...επιχειρηματίες! Τι συμβαίνει με αρκετούς μισθοφόρους της Τουρκίας

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρθηκε στα χρήματα που έλαβαν οι Σύριοι μισθοφόροι από την Τουρκία στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν, γεγονός που τους επέτρεψε να προχωρήσουν σε...μικρά επενδυτικά σχέδια μετά την επιστροφή τους στη Συρία, για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Η έκθεση ανέφερε ότι πολλοί μισθοφόροι, μετά την επιστροφή του από τις μάχες στη Λιβύη, δοκιμάζουν να κάνουν τις δικές τους δουλειές για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της ζωής στη Συρία, καθώς μερικοί από αυτούς αποσύρθηκαν από την ένοπλη δράση αποφασίζοντας να στραφούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η έκθεση έκανε λόγο για έναν από τους μαχητές που είχε στρατολογήσει η Τουρκία και πολέμησε στη Λιβύη, όπου άνοιξε πισίνα με έναν από τους φίλους του με συνεισφορά που εκτιμάται στα 10.000 δολάρια ΗΠΑ, και το ποσό ήταν αυτό που έλαβε από τις μάχες εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, για μια περίοδο 6 μηνών στο πλαίσιο της ένοπλης ομάδας "Hamza Division".

Στην έκθεση αναφέρθηκαν πολλά παραδείγματα μισθοφόρων που επέστρεψαν με χιλιάδες δολάρια από τη Λιβύη και άνοιξαν μικρά έργα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους που επλήγησαν από τον εσωτερικό εκτοπισμό στον οποίο υποβλήθηκαν ως αποτέλεσμα του 10χρονου πολέμου μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και όλων των ένοπλων φατριών, καθώς η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις ανάγκες των μελών αυτών των φατριών και την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσής τους με την εκ νέου στρατολόγησή τους προς όφελός της και την αποστολή τους να τροφοδοτήσουν τους πολέμους στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail