Μυρίζει μπαρούτι στον Εύξεινο Πόντο: Στέλνει δύο πολεμικά πλοία η Βρετανία

royalnavy.mod.uk
Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα το Μάιο ως ένδειξη υποστήριξης για την Ουκρανία εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία, ανέφεραν οι Sunday Times.

Επικαλούμενο ναυτικές πηγές, το δημοσίευμα ανέφερε ότι δύο πολεμικά πλοία από μια ομάδα κρούσης του Βασιλικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα θα εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα. Το ένα είναι ένα αντιτορπιλικό τύπου 45 εξοπλισμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους και το άλλο μια ανθυποβρυχιακή φρεγάτα τύπου 23, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη F-35B επί του αεροσκάφους HMS Queen Elizabeth θα παραμείνουν σε κατάσταση αναμονής.

Για να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα, ένα μη παράκτιο κράτος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να στείλει προηγμένη ειδοποίηση στην Τουρκία πριν από την άφιξη. Αυτό είναι σύμφωνο με τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 που διέπει τη διέλευση πολεμικών πλοίων μέσω του Στενού του Βοσπόρου που διασχίζει η Τουρκία.

Τα βρετανικά πολεμικά πλοία πρόκειται να φτάσουν εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Δύο αντιτορπιλικά των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν προηγουμένως ειδοποιήσει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι θα εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα για παρόμοια αποστολή αυτό το μήνα, αλλά πρόσφατα ακύρωσαν την ανάπτυξη. Ο λόγος δεν ήταν αμέσως σαφής, αλλά αξιωματούχοι των ΗΠΑ επέμειναν ότι η ίδια η ανάπτυξη δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την Ουάσινγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail